Kolmen kokin tarina - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kolmen kokin tarina
Opiskelijatarina
9.10.2012 11:45

Kolmen kokin tarina

Jukka 59 v, monialayrittäjä, muotoilija ja graafinen suunnittelija

"Miksi opiskelemaan aikuisena kokiksi….?  30 vuotta tietokoneen ruutua katselleena. Pitkäaikaisesta harrastuksesta ja kiinnostuksesta puhtaaseen suomalaiseen ruokaan. Uteliaisuudesta, uuden löytämisestä ja käsillä tekemisestä. Tärkeimpänä ehkä, että en hyytyisi ja jäisi paikalleni, tiedonhalusta."
 

Mika 44 v,  ATK-päällikkö

"Jo parikymppisenä haaveilin kokin ammatista ja kävin jopa ravintolakoulu Perhossa tutustumassa ammattiin. Tuohon aikaan ajauduin kuitenkin IT –alalle ja koulutuksen jälkeen työskentelin tietokonemaailmassa vuosia.
 
Olen aina ollut sitä mieltä, että jokaisen pitäisi tehdä sitä, mikä oikeasti kiinnostaa. Vuosien saatossa kyllästyin IT –alaan, tein päätöksen, että nyt on minun aikani tehdä sitä, mikä oikeasti kiinnostaa ja lähdin opiskelemaan kokin perustutkintoa."
 

Risto 52 v, elämänmyönteinen perheellinen mies

"Aikaisemmin olen työskennellyt matkailualalla ulkomailla sekä terveydenhuoltopuolella Suomessa. Olen aina hakenut uusia haasteita ja siksi hakeuduin myös opiskelemaan kokiksi.
 
Elämässä pitää olla unelmia ja tavoitteita, jotka vievät eteenpäin meitä elämässä. Suosittelen kaikille aikuisopiskelua ja sen antamia mahdollisuuksia. ”Jos mitään ei tapahdu, niin mitään ei tapahdu”."
 

Rohkeasti opiskelemaan, se kannattaa aina

"Voimme kaikki sanoa, että olemme nauttineet kaikista, uusista kokemuksista, (joskus väsyneenäkin) erilaisten ravintoloiden keittiöissä työharjoittelua tehdessämme. Uusiin tekniikoihin, laitteisiin, koneisiin, ja raaka-aineisiin tutustumisesta ja tietenkin uusista eri-ikäisistä opiskelutovereista ja kaikista erilaisista tiedoista ja taidoista ja käytännön harjoittelusta, joita olemme opettajiltamme koulussa saaneet."
 
Jukka, Mika, Risto
 
Kokiksi kasvaminen - horeca-alan blogi
 
Kuva Rauno Luostarinen
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx