Tekstiili- ja vaatetusalan edustajien tapaaminen: yhteistyössä on vain voitettavaa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Tekstiili- ja vaatetusalan edustajien tapaaminen: yhteistyössä on vain voitettavaa
Uutinen
16.4.2014 9:25

Tekstiili- ja vaatetusalan edustajien tapaaminen: yhteistyössä on vain voitettavaa

​Tuula Loikkanen, Muotikaupan Liitto ry:n toimitusjohtaja osallistui maanantaiaamun aamukahville tekstiili- ja vaatetusalan toimijoille tarkoitetussa tapaamisessa Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa. Tämänkertaisessa tapaamisessa olivat mukana myös Susanna Tonteri Ompelimo Silkkisolmusta, Tuija Vähävuori Wellamo-opistosta ja Koulutuskeskus Salpauksen opettajat Minna Tammi, Heli Leminen ja Sannakaisa Raatikainen.

Tapaamisten tarkoitus on innostaa alan toimijoita yhteistyöhön. Keskustelua käytiin tekstiili- ja vaatetusalan trendeistä, tarpeista ja yhteistyön mahdollisuuksista.

-Tällaisissa tapaamisissa oppii tuntemaan uusia ihmisiä ja voi vaihtaa ajatuksia, toteaa Susanna Tonteri, tuore ompelimo-yrittäjä.
 
-Muotikaupan Liiton tärkeimpiä tavoitteita on nostaa myyjän työn ja vaatekaupan arvostusta. Koko toimintaketjun on tehtävä yhteistyötä laajasti, kauppa ei voi tehdä sitä yksin, sanoo Tuula Loikkanen. Yhteistyössä on vain voitettavaa, hän jatkaa.
 
Wellamo-opiston tekstiilityönopettaja Tuija Vähävuori toi esille huolen, miten tulevaisuudessa saadaan  kansalaisopistoihin ammattitaitoisia opettajia eläköityvien tilalle.
 
-Tarvitaan päteviä erikoisosaajia, sillä harrastajat ovat hyvin taitavia, Tuija kertoo. Harrastuksesta saattaa tulla joillekin jopa ammatti.
 
Tuija Vähävuori ehdottaa, että Wellamo-opisto ja Salpaus miettisivät yhteistyötä mm. opiston kurssien hyväksymisestä valinnaisiksi opinnoiksi sekä täydennyskoulutusten yhteistä ärjestämistä. Esimerkiksi nypläyksessä, kansallispukujen ompelussa ja kankaankudonnassa voisi saada aikaan synergiaa korvaamaan väheneviä resursseja.
 
- Voisimme lisäksi yhdistää voimamme järjestämällä yhteisen seminaarin alan toimijoille, Tuija jatkaa.
 
- Aiomme perustaa tekstiili- ja vaatetusalalle yhteisen foorumin, jossa voi vaihtaa ajatuksia, ideoita, töitä ja tapahtumia, kertoo Minna Tammi.
 
- Foorumin kautta voimme löytää myös opiskelijoillemme projektityön mahdollisuuksia. Se antaa yritysmaailmasta entistä ajankohtaisempaa tietoa, mikä on meille koulutuksen järjestäjänä hyvin tärkeää. Saamme enemmän eväitä siihen, että koulutuksen sisältö vastaa työelämän tarpeisiin, jatkaa Heli Leminen. 
 
Seuraava vaatetusalan aamukahvi on keskiviikkona 14.5. Lisätietoja heli.leminen[@]salpaus.fi
 
 

Aamukahvitapaaminen on osa Katalysaattori-projektin toimintaa 

Koulutuskeskus Salpaus on saanut Uudenmaan ELY-keskukselta rahoitusta tähän projektiin, jolla halutaan tukea yritysten elinvoimaisuutta ja auttaa tunnistamaan alan vetovoimatekijöitä. Mukana on tekstiili- ja vaatetusalan, puhdistuspalvelualan sekä sosiaali- ja terveysalan yrityksiä ja organisaatioita.
 
Järjestämme 27.5. ristipölytyspäivän, jonka teemoja ovat yritysten välinen yhteistyö ja verkostoituminen, asiakkuudenhallinta, yritysten työnantajabrändin vahvistaminen sekä oppilaitosten ja yritysten yhteistyö. Ohjelma ja kutsu julkaistaan toukokuun alussa.
 
Lisätietoja Sannakaisa Raatikainen ja Katalysaattori-projekti
 
Teksti: Sannakaisa Raatikainen
Kuva: Pauliina Suonio
 
 


http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx