Kasvisloikalla kohti monipuolisempia lounasvaihtoehtoja - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Kasvisloikalla kohti monipuolisempia lounasvaihtoehtoja
Uutinen
10.2.2017 14:15

Kasvisloikalla kohti monipuolisempia lounasvaihtoehtoja

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijaravintoloissa nautiskeltiin torstaina 9.2. toinen toistaan värikkäämmillä ja herkullisemmilla kasvis- ja luomuruoilla. Kyseessä oli Inno-ruokapäivä, jolla pyrittiin edistämään kotimaisen kasviproteiinin ja luomutuotteiden käyttöä ammattikeittiöissä. Sen kunniaksi Ståhlberginkadun Kampus 1 -opiskelijaravintolaan kutsuttiin 60 alan ammattilaista Päijät-Hämeen alueelta tutustumaan ja maistelemaan innovatiivisia ruokia sekä keskustelemaan niiden hyödyntämisestä.

Inno-ruokapäivä toteutettiin osana Kasvua Hämeessä -hanketta. Hankkeen projektipäällikkönä Salpauksessa toimiva Jukka Turta pitää tärkeänä sitä, että kotimaista kasvis- ja luomuruokaa tuodaan myös ammattikeittiöihin.

- Meidän tavoitteena on lisätä vuoropuhelua ja yhteistyötä tuottajien, jalostajien sekä ammattikeittiöiden henkilöstön välillä. Tällä hetkellä ammattikeittiöihin tulee paljon raaka-aineita ulkomailta, haluaisimme muuttaa tätä enemmän kotimaiseen ja paikalliseen suuntaan, Turta jatkaa.

Inno-ruokapäivän lounas koostui Salpauksen opiskelijaravintola Koo-kuppiloissa dieettikokkina työskentelevän Anita Kauhala-Antonopouloun suunnittelemista resepteistä, jotka hotelli-, ravintola- ja cateringalan perustutkintoa opiskelevat aikuisopiskelijat toteuttivat opettaja Nina Peltosen ohjauksessa.

- Keräsimme hyviä reseptejä raaka-ainetoimittajilta ja pohdimme, millaisia ruokia niistä saisi valmistettua ammattikeittiöön. Pitihän niitä hieman soveltaa, että saimme ruoat valmistettua useammalle sadalle henkilölle, Turta naurahtaa.

Edellinen Inno-ruokapäivä toteutettiin Salpauksen Kulinaaritalossa lokakuussa 2016. Tällöin mukana oli päijäthämäläisen ammattikeittiöväen lisäksi mm. VersoFoodin edustaja härkäpaputuotteineen ja Arolan tilan väki Papuset ja jyväset -tuotteineen.

Asiakaspalaute Inno-lounaalta oli kannustavaa: ”hyviä makuja, tällaista lisää” kommentoitiin sekä opiskelijoiden että henkilökunnan lounaspöydistä.

 

LISÄTIETOJA

Jukka Turta
p. 050 305 1044
jukka.turta[@]salpaus.fi

 

Teksti ja kuvat: Tytti Myöhänen

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx