Innostus moottoriurheiluun on kasvanut uran edetessä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Innostus moottoriurheiluun on kasvanut uran edetessä
Uutinen
Kuvituskuva, kuvaaja Sanna Henttonen
14.12.2016 13:10

Innostus moottoriurheiluun on kasvanut uran edetessä

Katkelma Itä-Hämeessä perjantaina 9.12.2016 julkaistusta uutisesta

Rallia voi harrastaa, tai siitä voi tehdä jopa ammatin, hyvin monella eri tavalla. Heinolalaiset Lassi ja Vili Laine innostuivat rallista tietokonepelien myötä jo hyvin pieninä poikina. Innostus lajia kohtaan on vain kasvanut vuosien myötä ja veljekset ovat yhä vahvemmin kiinni moottoriurheilussa.

- Kaikki kiinnostaa, mikä menee kovaa ja mistä kuuluu kova ääni, Lassi tiivistää.

18-vuotias Lassi opiskelee Heinolassa Salpauksen toimipisteessä viimeistä vuotta ajoneuvoasentajaksi motorsport-painotteisella linjalla. Hän on myös osa Toyota Gazoo Racing WRC -teamia, joka rakentaa Toyota Yaris WRC -ralliautoja rallin MM-sarjaan ensi kaudelle. 16-vuotias Vili puolestaan ajaa suosiotaan nopeasti kasvattavaa eSports virtuaali-racingia kotimaan SM-sarjassa.

Lassi Laine näytti esimerkillään kuinka nuori heinolalainen ajoneuvoasentajaopiskelijakin voi nousta isoihin ympyröihin ennakkoluulottomalla asenteella. Lassi oli puolitoista vuotta sitten huoltamassa Salpauksen Ford Fiesta R2 -ralliautoa Neste Rallissa, kun Tommi Mäkinen käveli varikkoalueella. Lassi juoksi nelinkertaisen maailmanmestarin kiinni, esittäytyi, antoi cv:nsä ja kysyi tallipäälliköltä työharjoittelupaikkaa. Samana syksynä hän suuntasi Salpauksen työssäoppimisjaksolle Puuppolaan Tommi Mäkinen Racingin palvelukseen.

- Onhan työ aika erilaista kuin paikallisella pajalla, sillä tallilla on Puuppolassa yli sata työntekijää aika monesta eri maasta. Oppimista on riittänyt, sillä siellä on kokenutta porukkaa, jotka ovat tehneet koko ikänsä ralliautojen kanssa töitä, Lassi kertoo.

Tallissa oltiin nuorukaisen työhön tyytyväisiä ja vahva side on säilynyt koko opiskelujen ajan työharjoitteluissa sekä kesätöissä. Lassi on tehnyt koulun ohessa unelmatyötään, sillä hän on nyt osa Toyota Gazoo Racing WRC -teamia, eli rakentaa ralliautoja rallin MM-sarjaan ensi kaudelle ja on testeissä mukana niin koti- kuin ulkomaillakin. Lassi matkustaa ensi viikolla tallin mukana Monacoon testaamaan Toyotaa Monte Carlon MM-osakilpailua varten. Hän valmistuu Salpauksesta keväällä ja tulevaisuuden suunnitelmat ovat selvät.

- Tallista on jo tullut kyselyjä jatkosta ja ajattelin jatkaa siellä. Intti pitäisi tosin suorittaa jossakin välissä, Lassi kertoo.

 

Uutinen on kokonaisuudessaan julkaistu Itä-Hämeessä perjantaina 9.12.2016.
Kirjoittaja: Janne Pussila

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx