Ilolla, rentoudella ja ammattitaidolla kohti WorldSkills-kilpailuja - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ilolla, rentoudella ja ammattitaidolla kohti WorldSkills-kilpailuja
Uutinen
Outi Nieminen, Emeliina Papinniemi ja Markku Vengasaho
1.6.2017 9:25

Ilolla, rentoudella ja ammattitaidolla kohti WorldSkills-kilpailuja

Salpauksen Kulinaaritalossa oli alkuviikosta 29.–30.5. vierailijoita Saimaan ammattiopisto Samposta, kun kondiittori-lajin WorldSkills-kilpailija Emeliina Papinniemi harjoitteli valmennustiiminsä kanssa syksyn kilpailuja varten. Tiimistä harjoituksissa oli mukana ekspertti Outi Nieminen Salpauksesta sekä lajipäällikkö Markku Vengasaho Samposta. Kaksipäiväinen harjoittelu sisälsi aiempia tiimitapaamisia enemmän suunnittelua, pohdiskelua ja keskusteluja, mutta myös tekniikkaharjoituksia muun muassa sokeritöiden osalta.

- Tässä vaiheessa ei kannata jäädä vielä hiomaan kaikkia yksityiskohtia, vaan harjoitella aika laajasti kaikkea, sillä lopulliset kilpailutehtävät julkaistaan vasta heinäkuun puolivälissä, kertoo Nieminen.

Taitaja-kilpailut mahdollistivat upean työpaikan

Papinniemi aloitti kilpailu-uransa Lahden Taitaja-kilpailuista vuonna 2014, jolloin hän sijoittui viidenneksi. Seuraavana vuonna Turussa hän voitti kondiittori-lajin ja valittiin myös Taitajien Taitajiksi, eli koko kilpailujen parhaaksi. Voitto poiki Papinniemelle myös työpaikan: Papinniemi työskentelee nykyisin oppisopimuksella Turussa MBakerylla, joka voitti TV:stä tutun Suomen paras leipomo -ohjelman. Leipomon omistaja Mikko Hietala on itsekin entinen WorldSkills-kilpailija, joten hän ymmärtää harjoittelun tärkeyden ja antaakin Papinniemelle kolmen kuukauden harjoitteluvapaan ennen kilpailuja.

WorldSkills-ammattitaitokilpailu järjestetään Abu Dhabissa 14.–19.10.2017. Kondiittori-lajissa kilpailijoita ja eksperttejä on yhteensä 28 eri maasta. Salpauksesta ekspertti Outi Nieminen toimii kilpailussa myös tuomarina.

Katso miten Emeliinan matka kohti kisoja etenee

Lue lisää WorldSkills-kilpailuista

Tutustu joukkueeseen Facebookissa

 

LISÄTIETOJA

Outi Nieminen
p. 044 708 1032
outi.nieminen[@]salpaus.fi
 
Teksti: Tytti Myöhänen ja Outi Nieminen
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx