Ikimuistoinen työssäoppiminen Intiassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ikimuistoinen työssäoppiminen Intiassa
Opiskelijatarina
Valtteri Merihaara ja Antti Nikkanen
7.6.2017 10:00

Ikimuistoinen työssäoppiminen Intiassa

Antti Nikkanen ja Valtteri Merihaara ovat toisen vuoden nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajan perustutkintoa suorittavia opiskelijoita. He suorittivat työssäoppimisensa Kundapurin kaupungissa Intiassa 3.12.2016-28.1.2017 

- Reissu sai alkunsa viime keväänä kun opettajamme Johanna Tuliainen kertoi tämmöisestä mahdollisuudesta minulle ja Valtterille. Aluksi se tuntui hieman epätodennäköiseltä mahdollisuudelta. Syksyllä asia alkoi enemmän ja enemmän varmistumaan ja hieman myöhemmin tuli myönteinen päätös rahoitushakemukseen, jolloin matka varmistui. Siinä meni hetki sisäistää, että olen oikeasti kohta lähdössä 2 kuukaudeksi toiselle puolelle maailmaa, kertoo Nikkanen.

Viisumia varten opiskelijoiden täytyi lukea ja täyttää monia papereita.

- Viisumia hakiessamme meille sanottiin, että pitäisi hankkia työviisumi. Intian suurlähetystössä asioidessamme selvisi, että se ei olekaan mahdollista meille, joten jouduimme ottamaan x-entry viisumin. Viisumi oli haettavissa heti seuraavalla viikolla, Nikkanen kertoo.

Myönteisen viisumipäätöksen jälkeen opiskelijat ostivat lentolippunsa Intiaan. Tässä vaiheessa he eivät vielä tienneet yhtään minne menevät töihin tai mitä tulevat työssäoppimisen aikana tekemään. Ainoastaan yksi asia oli selvää - heidät haetaan Mangaloren lentokentältä.

Hintatietoja

Opiskelijat saivat 2 500 euroa Intia-verkostolta, jolla he maksoivat lennot, asumiset, viisumit ja muut asumiskustannukset.

  • Lennot: 630 €/hlö
  • Viisumi: 96 €
  • Matkat Helsinkiin ja takaisin 3 kertaa: yht. 60 €
  • Rokotukset: 188 € (3 hepatiitti A ja B, 55 €/kpl ja lavantauti 23 €)
  • Elämiseen meni kuukaudessa noin 500-600 € (ruuat, tavarat, matkustelu)
  • Asuminen: 446 €
  • Autokuljetus: 40 €/hlö

Voitontanssi lentokentällä

Lähtöpäivänä Nikkanen ja Merihaara lähtivät hyvissä ajoin lentokentälle selvittelemään kaikki mahdolliset asiat. Muutamien mutkien kautta he löysivät oikean portin ja pääsivät matkaan.

- Ensin lensimme Lontoon kautta Mumbaihin, jonka jälkeen lensimme vielä Mangaloreen. Lennot ja vaihdot kestivät yhteensä noin 24 tuntia, Nikkanen kertoo.

- Lopulta saavuimme Intian maaperälle ja olimme vielä oikeassa kaupungissa! Siinä katsoi intialaiset ihmeissään, kun kaksi hassua kieltä puhuvaa ja vaaleaihoista ihmistä alkaa vetämään voitontanssia keskellä lentokenttää, naureskelee Merihaara.

Työtehtäviin ja ympäristöön tutustumista

Ensimmäinen viikko oli perehdytysviikko. Silloin opiskelijat tutustuivat paremmin työntekijöihin ja muihin vapaaehtoisiin. Ensimmäisellä viikolla he tutustuivat myös Intian kulttuuriin ja tapoihin. Silloin selvisi, että Nikkanen ja Merihaara asuvat vain ensimmäisen viikon keskuksella, jonka jälkeen he muuttivat asumaan paikallisiin perheisiin.

Työnkuvaan kuului kasvien kastelua, kompostien kastelua, siementen istuttamista, kitkemistä sekä uuden biomassan valmistamista kasvien lehdistä. He auttoivat myös lapsia kotitehtävien tekemisessä, etenkin englannin kielessä.

- Kävimme vierailemassa muutaman kerran eri kouluissa, joissa ohjasimme erilaisia leikkejä ja pelejä, Nikkanen kertoo.

Reissusta sai uusia kavereita ja kokemuksia

Nikkanen ja Merihaara suorittivat työssäoppimisensa 4.12.2016-27.1.2017 välisenä aikana ja työt loppuivat 20.1.2017, jonka jälkeen he pääsivät nauttimaan viikon mittaisesta lomasta. Loman aikana he matkustelivat ja kävivät esimerkiksi Goalla ja Gokarnassa. Myös viikonloppuisin he matkustelivat eri puolille Intiaa.

- Olen oppinut arvostamaan pieniä ja suuria asioita, jotka ovat täällä suomessa ihan arkipäivää. Silti kaipaan takaisin siihen ympäristöön jossa on niin ulkona omalta mukavuusalueeltaan kuin vaan voi päästä, Merihaara sanoo.

- Muistelen lämpimästi aikojani Intiassa, joka oli elämäni ikimuistoisimpia aikoja tähän mennessä. Pääsin näkemään maailmaa sekä tutustumaan eri kulttuuriin ja ihmisiin. Sain myös paljon uusia kavereita reissun aikana. Voin lämpimästi suositella kaikille maailmalle lähtemistä, tämmöisiä mahdollisuuksia ei tule ihan joka päivä, Nikkanen kannustaa.

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx