European Skills and Competencies for Social and Health Care -hankkeen tavoitteena vaihtomahdollisuuksien kehittäminen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > European Skills and Competencies for Social and Health Care -hankkeen tavoitteena vaihtomahdollisuuksien kehittäminen
Uutinen
22.12.2016 12:30

European Skills and Competencies for Social and Health Care -hankkeen tavoitteena vaihtomahdollisuuksien kehittäminen

​Salpaus järjesti yhdessä Caring Steps -verkoston kanssa sosiaali- ja terveysalan kansainvälisyysseminaarin keskiviikkona 14.12.2016 Salpauksen keskustakampuksen Wanhassa Teatterissa. Kyseessä oli KA1 European Skills and Competencies for Social and Health Care -hankkeen loppuseminaari. Hankketta hallinnoi Kouvolan seudun ammattiopisto, jonka lisäksi siinä on mukana myös Salpaus, Diakonialaitos Lahti sekä syksyllä mukaan liittynyt Amisto. Diakonialaitos Lahti muuttuu vuoden 2017 alussa Suomen Diakoniaopisto Oy:ksi ja tämän myötä verkosto laajenee myös Helsinkiin ja Ouluun.

Seminaaria koordinoinut Tuula Hovilainen-Kilpinen kertoo, että hankkeen tavoitteena on liikkuvuuksien parantaminen ja yhteistyön kehittäminen niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

- Opiskelijalähdöt pyritään saamaan aikaiseksi niin, että jokaisesta oppilaitoksesta lähtee yksi opiskelija yhteislähdössä. Myös opettajista pyritään muodostamaan ryhmiä tutustumaan uusiin työssäoppimispaikkoihin ja päivittämään vanhoja, Hovilainen-Kilpinen täydentää.

Loppuseminaariin osallistui hankkeessa mukana olevien oppilaitosten opettajia, opiskelijoita sekä uudessa KA2 hankkeessa mukana olevia tahoja.

Iltapäivän aikana kuultiin puhujia kaikista hankkeessa mukana olevista oppilaitoksista. Niin opettajia kuin opiskelijoitakin oli paikalla kertomassa omista kokemuksistaan Tanskassa, Saksassa ja Maltalla vietetyistä vaihtoajoista. Heiltä kuultiin kannustavia sanoja itsetunnon ja kielitaidon kohoamisesta sekä uuteen kulttuuriin tutustumisesta.

 

LISÄTIETOJA

 
Tuula Hovilainen-Kilpinen
p. 044 708 0442
tuula.hovilainen-kilpinen[@]salpaus.fi
 
Teksti ja kuva: Tytti Myöhänen 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx