Epäonnesta onneen - Rinkeli Grand Prix 2017 - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Epäonnesta onneen - Rinkeli Grand Prix 2017
Opiskelijatarina
21.2.2017 15:25

Epäonnesta onneen - Rinkeli Grand Prix 2017

​"Joulukuussa meidät valittiin edustamaan Salpausta Rinkeli Grand Prix 2017 -kisoihin Kotkaan 11.2.2017. Kyseessä on siis Suomen Leipuriliiton järjestämä alle 23-vuotiaiden leipuri-kondiittoriopiskelijoiden SM-kilpailu. Koska olemme valinneet yrittäjyyden valinnaisaineeksi, joulukiireiden takia aloimme kehitellä kilpailutuotteitamme vasta joululoman jälkeen. Alun perin tarkoituksena oli tehdä korvapuustiviineri ja hyydykeleivos. Kuitenkin noin kaksi viikkoa ennen kisoja saimme tietää, että kilpailupaikalla ei ole kuin yksi kaulauskone, joten ruuhkan välttämiseksi päätimme vaihtaa tuotteemme ruusupullaan. Leivoksenkaan suunnittelu ei sujunut mutkitta. Lopulta päädyimme vaihtamaan leivokset kahteen kakkuun ajan säästämiseksi. Ihan viimeiset muutokset tehtiin lähtöä edeltävänä iltapäivänä.

Kisoihin lähdimme hieman epävarmoina, superjännittyneinä ja odotukset olivat melko alhaalla. Ainoa tavoitteemme oli saada tuotteet valmiiksi määrätyssä ajassa (kilpailuaika oli 5 tuntia) ja tehdä parhaamme, koska enempää emme voisikaan tehdä.

Matka Kotkaan sai meidät hetkeksi unohtamaan kilpailun ja jännityksen, kiitos opettajamme Outi Niemisen, joka kertoi meille vinkkejä ja pro-tipsejä. Meillä oli myös todella hauskaa samanlaisten huumorintajujen kohdatessa.

Kilpailupaikalla pääsimme näkemään leipomon, jossa kisat olisivat. Tilat eivät olleet yhtä uudet ja hienot kuin täällä Salpauksessa. Niissä toimiminen vaati kärsivällisyyttä ja järjestelmällisyyttä.

Kello 17 perjantai-iltana oli opetusravintola Pookissa illallinen, jonka jälkeen meille kerrottiin pakolliset kilpailutuotteet; punnuspullat ja Suomi 100 v. -kakut. Nämä tuotteet tulisi valmistaa omien valinnaisten tuotteiden ohessa. Illalla pidimme ”kriisipalaverin” hotellihuoneessamme, jossa kävimme tarkasti läpi aikataulutuksen ja yksityiskohdat.

Aamulla kisa alkoi kello 9:10 ja loppui 14:10. Kisa oli haastava ja pisti osaamisemme äärirajoille. Viimeiset kaksi tuntia olivat melko kaoottiset. Pakastimissa oli kisan aikana pahimmillaan +3,5 °C lämmintä. Sen vuoksi monien joukkueiden, meidät mukaan lukien, tuotteet eivät valmistuneet halutulla tavalla. Toinen hyydykekakuistamme oli lähes täysin hajalla, joten Suvi otti palettiveitsen käteen ja alkoi muovata kasasta kakun näköistä. Lopulta saimme kaksi kakkua esille, vaikkakin toinen oli hieman epämääräinen ja röpelöinen.

Palkintojen jaossa palkittiin neljä parasta ja loput seitsemän joukkuetta olivat viidensiä. Suureksi yllätykseksemme päädyimme sijalle 3! Olimme todella innoissamme ja hämmentyneitä, emmekä meinanneet uskoa sitä todeksi.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli inspiroiva ja opettavainen. Olemme iloisia että lähdimme tähän mukaan, ja suosittelemme lämpimästi kilpailemista kaikille!"

Teksti: Pronssimitalistit Nella Kumpulainen & Suvi Nieminen
Kuva: Outi Nieminen

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx