Yhteistyössä kohti uusia kansainvälisiä työssäoppimispaikkoja - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yhteistyössä kohti uusia kansainvälisiä työssäoppimispaikkoja
Uutinen
Kuvassa vasemmalta oikealle: Tero Lehtinen, Seija Vanhatalo, Jürgen Elsen, Annick Struyf, Wim Geuvens, Sophie Bastiaens ja Jari Pöyhönen
21.3.2017 10:45

Yhteistyössä kohti uusia kansainvälisiä työssäoppimispaikkoja

Salpauksessa on parhaillaan vieraana 13 opiskelijaa belgialaisesta Provinciaal Instituut voor Secundair Onderwijs (PISO) -oppilaitoksesta. He ovat oppilaitos- tai työssäoppimisjaksolla kone- ja tuotantotekniikan, sähkö- ja automaatiotekniikan, tieto- ja tietoliikennetekniikan aloilla sekä puualalla.

Salpauksen kansainvälisen toiminnan suunnittelija Ulla Pantsar kertoo, että yhteistyötä PISOn kanssa on tehty jo vuodesta 2008 alkaen.

- Alun perin olimme kumppaneina mukana ranskalaisen Leonardo hankekonsortion Thermovalorisation-kumppanushankkeessa, jossa testattiin infrapunakameran käyttöä korjaus- ja uudisrakentamisessa, Pantsar tarkentaa.

Yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia

Yhteistyö alkoi rakennusalan opiskelijaliikkuvuuksilla Belgiaan ja Ranskaan, jonka jälkeen Salpauksen opiskelijoita on lähtenyt Belgiaan eniten turvallisuus-, matkailu- ja elintarvikealoilta sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalalta.

PISOn kansainvälisen koordinaattorin Wim Geuvensin vierailun aikana Salpaukseen saapui myös kaksi PISOn opinto-ohjaajaa Kaisu Nymanin ja Seija Vanhatalon vieraiksi.

- Olemme myös valmistelleet omien asiantuntijoiden vierailua Belgiassa, jossa voisimme käynnistää opiskelijoiden työssäoppimis- ja oppilaitosjaksoja myös kone- ja tuotantotekniikan, sähkö- ja automaatiotekniikan, tieto- ja tietoliikennetekniikan aloilla sekä puu- ja autoaloilla, Pantsar kertoo.

LISÄTIETOJA

Ulla Pantsar
suunnittelija
p. 050 309 3216
ulla.pantsar[@]salpaus.fi
 

 

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx