Asla osaa irrottautua opettajan työstä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Asla osaa irrottautua opettajan työstä
Työntekijätarina
6.6.2013 16:45

Asla osaa irrottautua opettajan työstä

Asla Vihervuori aikoo käyttää viiden viikon kesälomansa rakentamalla aitaa, tekemällä kotitöitä, uimalla ja lomailemalla perheen kanssa.

Työstä irrottautumisen Asla kokee helpoksi. Työssäjaksamisen kannalta oman työn rajaaminen ja vapaa-aika onkin ensiarvoisen tärkeää.
- Minua on alusta alkaen neuvottu, että pitää pyrkiä itse kontrolloimaan työn määrää, ja olen tosi hyvilläni näistä neuvoista, kertoo Asla.

Asla korostaa tavallisen arjen merkitystä voimavarana. Hänen arkeensa kuuluu myös valokuvausta, judoa ja partiotoimintaa. 
- Se, että pääsee toteuttamaan itseään eri tavoin ja saa erilaisia kokemuksia, tasapainottaa elämää, hän toteaa.

Opettajan työhön hakeutuessaan Aslalla ei ollut käsitystä miten monipuolista opettajan työ voi olla.
-Toimin sairaanhoitajana ja olin tulossa opettamaan hoitamisen taitoa sivutoimisesti, mutta pian huomasin olevani kokopäiväisesti Salpauksessa.
Aslan keskeisiä työtehtäviä ovat hoitotyön ja ensiavun opettaminen sekä täydennyskoulutusten myynti- ja markkinointi, esimerkiksi tarjousten tekeminen.
- Työn moninaisuus on toisaalta kuormitustekijä, mutta myös suuri rikkaus. Innostavaa on erilaisten ihmisten kohtaaminen, tiedon jakaminen opiskelijoiden kanssa ja jatkuva uuden tiedon hakeminen, toteaa Asla.

Vaikka työ on kuinka mukaansatempaavaa, on silti jaksamisen kannalta tärkeää välillä irrottautua siitä. Asla toivoo myös lukijoiden heittäytyvän kesään, nostamaan vaikkapa jalat kohti taivasta ja kuuntelemaan omaan mieleistä kesäbiisiään!

Teksti ja kuva: Pirjo Heinonen, Tarja Rauste ja Helena Kuokkanen

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx