Yritystoiminta piristää opintoja - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yritystoiminta piristää opintoja
Opiskelijatarina
23.3.2011 12:50

Yritystoiminta piristää opintoja

17-vuotiaat Antti Ruokonen ja Kalle Nummela ovat yritteliäitä opiskelijoita. He osallistuvat NY vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, johon kuuluu oman harjoitusyrityksen perustaminen. Antti ja Kalle perustivat Overproduced NY -nimisen yrityksen yhdessä opiskelukavereidensa Markus Sunin ja Joni Herlevin kanssa. Yrityksen päätuote on värikkäät pipot, joita myymällä liiketoiminta pyörähti mukavasti käyntiin.

- Aluksi ajattelimme myydä T-paitoja, mutta pipot sopivat paremmin vuodenaikaan, koska aloitimme syksyllä, kertoo Antti.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa opiskelijat perustavat lukuvuoden ajaksi oikealla rahalla toimivia harjoitusyrityksiä, jotka tuottavat palveluja tai tuotteita. Nuoret suunnittelevat itse yrityksensä liikeidean ja toteuttavat sen mukaista miniyritystoimintaa lukuvuoden ajan.

Antin ja Kallen mielestä NY-toiminta on piristävä osa opintoja. Ehkäpä yrityksen pyörittämistä voisi jatkaa NY vuosi yrittäjänä -ohjelman jälkeenkin. Tarkkoja tulevaisuuden suunnitelmia Antilla ja Kallella ei vielä ole, mutta kaksi vuotta liiketalouden opintoja on osoittanut, että alavalinta osui oikeaan.

- Asenteestahan se on kiinni, saako valmistumisen jälkeen töitä, tuumii Antti.

Raviurheilua ja karaokea

Antti ja Kalle ovat olleet mukana myös NY 24 h -leirillä, jolla opiskelijat kehittävät yritysideoita vuorokaudessa. Ensimmäisenä opiskeluvuotenaan he suunnittelivat leirillä ukkoparkin.
 
- Kehitimme ukkoparkin, joka tarkoittaa sitä, että miehillä on paikka missä voi pelata bilistä, kun nainen menee shoppailemaan, kertoo Kalle.
 
Toisena opiskeluvuonna nuoret miehet olivat leirillä mukana ohjaamassa ensimmäisen vuoden opiskelijoita.
 
Antti ja Kalle ovat molemmat Orimattilasta kotoisin. Heitä yhdistää myös raviharrastus: Antti ajaa ravihevosia ja Kalle puolestaan käy seuraamassa Antin lähtöjä ja pelaamassa Toto-pelejä.
 
- Harrastan raviurheilua ja minulla on omia hevosia. 16-vuotiaana saa ravikortin, ja sen jälkeen olen ajanut jo 200 lähtöä. Lisäksi laulan karaokea ja kirjoitan runoja, kertoo Antti.
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx