Yrityksiä kuuntelemalla saadaan aikaan parempia tuloksia - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yrityksiä kuuntelemalla saadaan aikaan parempia tuloksia
Uutinen
7.10.2016 8:45

Yrityksiä kuuntelemalla saadaan aikaan parempia tuloksia

​Lahden alueen kehitystä vahvasti tukeva Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy tuo Salpaukselle ilmi yritysten tarpeita, jotta niihin pystytään vastaamaan paremmin. Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n liiketoimintakehittäjä Jari Tiikkainen kertoo, että yritysten kuunteleminen on avainasemassa oikeanlaisten ratkaisujen löytämisessä.

- On turhaa kouluttaa ihmisiä kentälle, jos heille ei ole tarvetta. Olisikin hyvä keskittyä tarjoamaan sellaisia koulutuksia joista valmistuu osaajia juuri niille aloille millä on kysyntää.

Työelämä muuttuu jatkuvasti, joten monesti yritysten tarve on hetkellinen. Työntekijöitä haetaan lyhyellä varoitusajoilla juuri tiettyä hetkeä, kuten esimerkiksi projektia varten. Tämä luo haasteita koulutuksien näkökulmasta, sillä monesti koulutus on yritysten tarvetta pitkäkestoisempi.

- Tällä hetkellä sähkö- ja automaatioasentajien, koodaajien ja digipuolen osaajien kysyntä on erittäin suuri. Näiden lisäksi myös osaavia hitsareita on kaivattu jo vuosikymmeniä. Kunnon ammattilaiset viedään kyllä heti käsistä.

Tiikkainen painottaa, että yritysyhteyksistä huolehtiminen on ensisijaisen tärkeää, jotta tarpeisiin voidaan vastata mahdollisimman hyvin.

- Tarpeiden tiedustelussa voi hyödyntää esimerkiksi juuri LADEC:ia. Tapaan työssäni yrityksiä lähes joka päivä, jolloin saan paremmin käsityksen yritysten tarpeista. Lisäksi yhteistyöllä on mahdollista saada kootusti kaikki yritysten tarpeet esiin.

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuva: Sanna Henttonen

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx