Yrittäjyystaidot korostuvat musiikkialalla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yrittäjyystaidot korostuvat musiikkialalla
Uutinen
Hiili Hiilesmaa
Tuottaja Hiili Hiilesmaa kertoi musiikkiteknologian opiskelijoilla omasta urastaan. Hiilesmaa on tehnyt töitä mm. HIM:n, Apocalyptican ja Lordin kanssa.
1.2.2013 12:15

Yrittäjyystaidot korostuvat musiikkialalla

Musiikkiteknologian opiskelijat Kari Laaksonen (edessä) ja Jouni Leppikangas pitivät Hiili Hiilesmaan vierailua todella mielenkiintoisena.​


 

– Musiikkiteknologi tarvitsee teknisiä, taloudellisia, taiteellisia ja sosiaalisia taitoja. Tämä neljän osa-alueen yhteiskeitos pitää ottaa haltuun, totesi musiikkituottaja, muusikko ja yrittäjä Hiili Hiilesmaa, joka vieraili Koulutuskeskus Salpauksessa tammikuun lopulla.
 
Hiilesmaa on toiminut tuottajana 90-luvulta alkaen ja työskennellyt muun muassa HIM:n, Apocalyptican ja Lordin kanssa. Hänen vierailunsa kautta opiskelijat saivat tietoa tulevan ammattinsa haasteista ja mahdollisuuksista sekä vinkkejä oman osaamisensa kehittämiseksi.
 
– Nuorempana tein 22-tuntisia työpäiviä ja pitkiä viikkoja. Alussa pitää joustaa ja lyöttäytyä pyyteettömästi jonkun kelkkaan. Itse hyppäsin HIM:n kelkkaan.
 
Musiikkialalla kilpailu on kovaa ja yrittäjämäistä otetta tarvitaan. Hiilesmaa kehotti opiskelijoita erottumaan joukosta omalla, persoonallisella tavalla.
 
– Kaikkien pitää kulkea oma polku. Itse olen pyrkinyt tekemään asiat omalla tavallani ja toimimaan siellä, missä ei ole niin paljon kilpailua.
 
Rautaiselle ammattilaisellekin jatkuva kouluttautuminen on tärkeää. Hiilesmaa on opiskellut lähiaikoina muun muassa yrittämisen erikoisammattitutkinnon sekä venäjän ja portugalin kieliä.
 
– Koko ajan pitää uudistua ja kehittää omaa firmaansa.
 

Oma osaaminen esiin

Hiilesmaan vierailu oli osa Dyna Meetup -luentosarjaa, joka toteutetaan musiikkiteknologian opiskelijoille Orimattilassa kevään 2013 aikana. Luentosarjan järjestää lahden ammattikorkeakoulun Dyna-projekti, joka edistää Päijät-Hämeen koulutuskonserni eri koulutusalojen ja -asteiden opiskelijayrittäjyyttä. Projektia rahoittaa Euroopan Sosiaalirahasto.
 
– Musiikkialalla työllistyy todennäköisimmin joko freelanceriksi tai yrittäjäksi, joten haluamme kannustaa musiikkiteknologian opiskelijoita oman osaamisen tuotteistamiseen ja esilletuomiseen asiantuntijavierailujen kautta, kertoi Dyna-projektin päällikkö Anne Timonen. 
 
Luentosarjan sisältö on suunniteltu yhdessä opiskelijoiden kanssa syventämään perusopintoja.
 

Akustiikasta sähkötekniikkaan

Musiikkiteknologian toisen vuoden opiskelijat Kari Laaksonen, Jani Innanen ja Jouni Leppikangas uskovat, että yrittäjäotetta tarvitaan tulevaisuudessa. Laaksonen on tehnyt miksausta ja äänitystöitä omalla toiminimellään jo muutaman vuoden.
 
– Veikkaan, että tulevaisuus kallistuu ainakin aluksi livepuolelle, eli esimerkiksi keikoilla miksaamiseen ja roudaamiseen, sanoi Jani Innanen.
 
– Haluaisin suuntautua äänityksiin ja akustiikkaan. Akustiikka ei liity pelkästään musiikkiin, joten sitä kautta voi olla helpompi työllistyä. Tämä koulutus on tosi laaja-alainen ja käsittää esimerkiksi akustiikan perusteita, sähkötekniikkaa ja musiikin teoriaa, kertoi Jouni Leppikangas.
 
Teksti ja kuvat Silja Häikiö
 

Lisätietoja Dynasta

projektipäällikkö Anne Timonen
anne.timonen[@]lamk.fi, puh. 050 385 5585
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx