Yrittäjänä saa panostaa työn laatuun - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yrittäjänä saa panostaa työn laatuun
Opiskelijatarina
Ville Sirén
 
16.3.2012 11:05

Yrittäjänä saa panostaa työn laatuun

29-vuotias Ville Sirén valmistuu tänä keväänä metallikalusteartesaaniksi. Tulevaisuudensuunnitelmissa siintää oma yritys.

- Ajatuksena on perustaa lähimmän viiden vuoden aikana sepänpaja, jossa tehdään perinteisiä sepän töitä kuten työkaluja, sisustusesineitä, portteja, aitoja ja jonkin verran peltisepän töitä: ikkunalistoja ja piipunhattuja esimerkiksi.
Miksi yrittäjäksi?
- Yrittäjyys on ollut unelma jo
pienestä pojasta. Silloin voi olla oma johtajansa ja vastata siitä mitä itse tekee. Ajatus on ollut myös irrottautua oravanpyörästä, koska yrittäjyys tuo tietynlaista joustavuutta elämään. Saa olla oman elämänsä herra. Olen ollut myös rakennustyömailla töissä ja siellä olen kokenut, että ei saa vaikuttaa työn laatuun tai aikatauluihin, koska kaikki tulee ylhäältäpäin annettuna ja valmiina, kaikki on lisäksi tiukasti sidottuna rahaan. Työn laatu on häntäpäässä.
 
- Opinnot ovat antaneet sysäyksen yrittäjyyteen. Tosin tarvitaan vielä rutkasti työkokemusta. Koulu tarjoaa hyvät mahdollisuudet oppia uusia asioita ja opettajat ovat myös erinomaisia. Aikaa kaikkien ideoiden toteuttamiseen ei ole ollut riittävästi opintojen aikana.
Minkälaisia valmiuksia mielestäsi yrittäjältä vaaditaan?
- Pitkää pinnaa vaaditaan, koska asiat saattavat mennä pieleen. Pitää osata käsitellä vastoinkäymisiä - ikäviäkin juttuja. Pitää olla realisti - vastoinkäymisiä tulee, suunnitelmat eivät välttämättä toteudu juuri niin kuin on ajatellut. Esimerkiksi raha-asioissa on varauduttavatta ja jätettävä pelivaraa.
Minkälaisia vinkkejä antaisit muille Salpauksen opiskelijoille?
- Kannattaa käyttää hyödyksi koulun tarjoamat mahdollisuudet ja panostaa opiskeluun. Aikaa on tosi vähän; kannattaa ottaa opiskelusta kaikki irti, mitä pystyy.

Teksti Heidi Hosiokangas
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx