Ympäristöministeri Ville Niinistö Lahden Taitaja2014-tapahtuman suojelijaksi - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ympäristöministeri Ville Niinistö Lahden Taitaja2014-tapahtuman suojelijaksi
Uutinen
Ville Niinistö
Ympäristöministeri Ville Niinistön toimiminen Taitaja2014-tapahtuman suojelijana tukee niin tapahtuman ja Salpauksen arvoja kuin Lahden Green City -ohjelmaakin. Kuva: STT-Lehtikuva/valtioneuvoston kanslia
7.6.2013 15:00

Ympäristöministeri Ville Niinistö Lahden Taitaja2014-tapahtuman suojelijaksi

​Lahdessa ensi vuoden huhtikuussa järjestettävän Taitaja2014-suurtapahtuman suojelijaksi on lupautunut ympäristöministeri Ville Niinistö. Koulutuskeskus Salpaus panostaa nuorten ammattitaidon SM-kilpailujen laji- ja muissa järjestelyissä vahvasti kestävään kehitykseen, ja tapahtumalle laaditaan Lahdessa sen historian ensimmäinen kattava ympäristöohjelma.

- Taitaja2014-tapahtuman teemojen, kuten kestävän kehityksen, osaajat ovat juuri niitä osaajia, joita tarvitsemme tulevaisuuden rakentamiseen ja laajoihin globaaleihinkin haasteisiin kuten ilmastonmuutoksen tarttumiseen, iloitsee ympäristöministeri Ville Niinistö. 
 
- Olemme todella hyvillämme siitä, että ministeri Niinistö halusi lähteä Taitaja2014-tapahtuman suojelijaksi. Näin Taitaja-tapahtuman teemoihin kuuluva ja Koulutuskeskus Salpauksen arvoissa ja toimintastrategiassa keskeinen kestävä kehitys nousee esille ja saa myös suuren yleisön huomiota. Ympäristöystävällisyys kytkeytyy tietenkin luontevasti myös Lahden kaupungin Green City -ohjelmaan, sanoo Taitaja2014-kilpailujohtaja Jorma Noponen Koulutuskeskus Salpauksesta.
 

Salpaus vastaanotti Taitaja-kapulan Joensuulta

Vuosittain eri paikkakunnalla pidettävän Taitaja-tapahtuman kapula siirtyi tänä keväänä kisat järjestäneeltä Joensuulta ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymältä Lahdelle ja Koulutuskeskus Salpaukselle Hämeenlinnan Vanajanlinnassa perjantaina 7.6.2013 tapahtuman taustaorganisaationa toimivan Skills Finland ry:n 20-vuotisjuhlaseminaarissa.
 
Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneinaan kahdeksan muuta ammattiopistoa, Lahden ammattikorkeakoulu sekä satoja eri alojen yrityksiä isännöi Taitaja-kilpailua Lahden Messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Taitaja2014 on Päijät-Hämeen suurin yleisötapahtuma ensi vuonna. Sen arvioidaan vetävän noin 40 000 kävijää. Järjestelyt käynnistettiin jo yli vuosi sitten.
 
Lajeja eli ammattialoja Lahden Taitajassa on esillä yhteensä 49, ja finaaleissa kisaa noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta. Ammattitaidon SM-kisojen yhteydessä järjestetään myös Taitaja9, kädentaitojen joukkuekisa peruskoulun ysiluokkalaisille, sekä TaitajaPLUS, ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille.
 
Lahdessa Taitaja on edellisen kerran järjestetty vuonna 2001. Se oli ensimmäinen Taitaja-kilpailu, joka pidettiin keskitetysti saman katon alla, silloinkin Lahden Messukeskuksessa. Taitaja-kilpailuja on järjestetty vuodesta 1989 lähtien.
 
Kilpailun järjestämisoikeudet myöntää Skills Finland ry, jonka tavoitteena on edistää suomalaisen ammattikoulutuksen ja -osaamisen arvostusta. Skills Finland ry:n taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.
 

Lisätietoja

Jorma Noponen
Taitaja2014-kilpailujohtaja
puh. 050 523 5815
jorma.noponen[@]salpaus.fi
 
Marjaana Keskitalo
Markkinointi- ja tiedotusvastaava Taitaja2014
puh 044 708 1470
marjaana.keskitalo[@]salpaus 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx