Ylijäämäpullat ja -leivät lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ylijäämäpullat ja -leivät lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen
Uutinen
24.9.2015 15:15

Ylijäämäpullat ja -leivät lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen

​Salpauksen kokki- ja leipuriopiskelijoiden valmistamia tuotteita myydään oppilaitoksen omassa Shop-Café-kahvilamyymälässä. Mikäli kaikki pullat, leivät ja ruoka-annokset eivät mene kaupaksi, lahjoitetaan ne hyväntekeväisyyteen.

- Käyttökelpoisten tuotteiden hävittäminen biojätteenä tuntui ikävältä ja aiheutti lisätöitä. Saimme idean lahjoittaa ruokaa hyväntekeväisyyteen, ja nyt tätä on jatkettu jo noin vuoden ajan, kertoo ohjaaja Heli Koskinen.

Ruokia lahjoitetaan Lahden ensi- ja turvakodille sekä seurakuntien kautta apua tarvitseville. Lahjoitusten vastaanottajiin ollaan suoraan yhteydessä, jos myytäviä jää ylitse.

Vaikka ylijäämäruoka otetaan kiitollisena vastaan, pyritään Salpauksessa siihen, että kaikki opiskelijoiden valmistamat tuotteet saataisiin kaupaksi. Määrät mietitään tarkkaan ja lukujärjestykset suunnitellaan siten, ettei perjantaina iltapäivällä tule myyntiin isoja määriä sellaisia tuotteita, jotka saattaisivat pilaantua viikonlopun aikana. Shop-Café ei ole auki viikonloppuisin.

- Nyt lukuvuoden alussa tuotteita on jäänyt muutamana perjantaina. Esimerkiksi perjantaina valmistetut leivät ja pullat eivät ole enää maanantaina myyntikelpoisia, Heli kertoo.

Shop-Café on avoinna maanantaista torstaihin kello 8.45–16.30 ja perjantaisin kello 8.45–16 osoitteessa Kulinaaritalo, Svinhufvudinkatu 6.

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx