Yli tuhat opiskelijaa valmistui ammattiin Salpauksesta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yli tuhat opiskelijaa valmistui ammattiin Salpauksesta
Uutinen
Valmistujaisjuhlat
Vasta valmistuneet sirkusartistit saivat todistukset ja ruusut hyvinvointialojen valmistujaisjuhlassa Lahti Hallissa. Kuvat: Katariina Malkki
30.5.2015 16:00

Yli tuhat opiskelijaa valmistui ammattiin Salpauksesta

​Koulutuskeskus Salpauksesta valmistui ammattiin yli tuhat opiskelijaa perjantaina 29.5. Valmistujaisjuhlia vietettiin useissa Salpauksen toimipisteissä ympäri Päijät-Hämettä.
 
Lauantaina 30.5. ylioppilasjuhlia vietettiin Salpauksessa kahdessa paikassa: Salpauksen lukion suorittaneet juhlivat lukiolla Nastolassa ja kaksoistutkinnon suorittaneet Wanhassa Teatterissa Lahdessa. Yhteensä ylioppilaita valmistui Salpauksesta noin 80.
 
Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen puhui valmistuneille hyvinvointialojen valmistujaisjuhlassa Lahti Hallissa.

- Hyvä koulutuspohja ja osaamisen taso ovat Suomen menestymisen elinehto. Ammatillisella koulutuksella on suuri merkitys alueemme ja kansakuntamme taloudelliselle, sosiaaliselle ja henkiselle hyvinvoinnille sekä uudelle kasvun aallolle.
 

Saarelainen korosti puheessaan ammatillisen koulutuksen muutoksia. Koulutuskeskus Salpauksessa on uudistettu kevään aikana opetussuunnitelmat niin, että niissä korostuvat osaamisperusteisuus ja työelämälähtöisyys. Opiskelu uusien suunnitelmien mukaisesti käynnistyy ensi elokuun alusta lähtien. Myös Salpauksen uuden strategian keskiöön on nostettu oppiminen ja uudet, innovatiiviset järjestelyt.

- Suomalainen koulutusjärjestelmä on useissa eri mittauksissa tunnustettu tehokkaaksi ja laadukkaaksi, mutta kaikki mitattu tieto on aina historiaa. Peruskysymys kuuluukin, miten pysymme ajan vaatimusten hermolla myös jatkossa? Mielestäni avainsanoja ovat avoimuus ja työelämäyhteistyö. Meidän täytyy olla avoimia uusille ideoille ja toteutustavoille sekä jalkautua pois koulun seinien sisältä. Oppiminen tapahtuu luontevammin ja paremmin aidoissa ympäristöissä ja tilanteissa.

Puheensa lopuksi Saarelainen kehotti valmistuneita ajattelemaan myönteisesti ja oikeudenmukaisesti.

- Minä uskon, että tulevaisuus on teidän ja siksi sanon sen myös ääneen. Puhukaa suunnitelmistanne, tehkää arjesta sellainen, että se kantaa myös juhlahetkien välillä. Älkää pelätkö olla eri mieltä valtavirran kanssa erityisesti silloin, kun haluatte ja osaatte ajatella positiivisesti. Oikeudenmukaisuus ei tarkoita tasapäistämistä, vaan kykyä ja halua tunnistaa erilaisuutta. Toisen vähän on toiselle paljon.  Myönteisyys ei ole tyhmyyttä tai tosiasioiden kieltämistä, myönteisyys on uusien mahdollisuuksien näkemistä ja kykyä haasteiden vastaanottamiseen vaikeissakin tilanteissa.
 
 
 
Salpauksesta valmistuneet 29.5.2015
- Listalla mainitaan myös niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat valmistuneet perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta aikaisemmin toukokuussa tai huhtikuun valmistumispäivän (17.4.) jälkeen 
 
 

Lisää kuvia valmistujaisjuhlasta Salpauksen Flickr-kuvapankissa

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx