Yli 800 ammattiin opiskelevaa kokoontuu SAKUstars-kulttuurikilpailuun Lahteen 16. - 18.4. - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yli 800 ammattiin opiskelevaa kokoontuu SAKUstars-kulttuurikilpailuun Lahteen 16. - 18.4.
Uutinen
SAKUstars 2013
9.4.2013 8:00

Yli 800 ammattiin opiskelevaa kokoontuu SAKUstars-kulttuurikilpailuun Lahteen 16. - 18.4.

Yli 800 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee SAKUstars-kulttuurikilpailussa Lahdessa 16. - 18.4. SAKUstars 2013-kisa järjestetään Lahti Hallissa sekä Koulutuskeskus Salpauksen keskustakampuksella.

SAKUstars-tapahtumassa kilpaillaan 40 eri sarjassa, joista suosituimmat ovat taidetta kahdessa tunnissa, yksinlaulu ja karaoke.

Suurimmat kisajoukkueet tulevat Keski-Uudenmaan ja Seinäjoen koulutuskuntayhtymistä sekä Koulutuskeskus Salpauksesta. Kisoja isännöivän Koulutuskeskus Salpauksen ennätyssuuressa joukkueessa kilpailee 51 opiskelijaa, joista osa ryhmäsarjoissa ja osa yksilösarjoissa.

 

Teemana Unelmien amis

SAKUstars 2013 -tapahtuman suojelija on SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly. Kisojen teema on Unelmien amis.
 
- Tärkeintä SAKUstars-kisassa ei ole voitto vaan osallistuminen. Tapahtuma on kuuluisa SAKU-hengestään, eli kaikki kannustavat kaikkia. Unelmien amis on sitä, että otetaan huomioon toisetkin, sanoo tapahtuman projektipäällikkö Anne Kampman Koulutuskeskus Salpauksesta.
 
 

Parkour ja rap Lahden erikoisuuksia

Näytöslaji vaihtelee SAKUstars-kisoissa vuosittain, ja Lahden kisoissa päästään ensimmäistä kertaa kilpailemaan parkourissa. Parkourin taitajat kilpailevat Lahti Hallin edustalla keskiviikkona 17.4. Lisäksi kisojen päättäjäisissä nähdään Lahden Parkour Akatemian esitys.
 
Myös rap on Lahden kisoissa tavallista vahvemmin esillä: avajaisissa ja muissa kisojen seremonioissa kuullaan rap-musiikkia, samoin kuin tapahtuman tunnusmusiikissa. Rap-musiikin kisa käydään tiistai-iltana 16.4.
 
SAKUstars on vuosittain järjestettävä kulttuurikilpailu kaikille ammattiin opiskeleville. SAKUstars 2013 -kisojen järjestelyistä vastaavat Koulutuskeskus Salpaus sekä Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry. Kisajärjestelyissä on mukana noin 400 Salpauksen opiskelijaa.
 

Lisätietoja

Projektipäällikkö Anne Kampman, puh. 044 708 0484
Kilpailukoordinaattori Susanna Salmi, puh. 044 708 0703
etunimi.sukunimi@salpaus.fi
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx