Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Koulutuskeskus Salpauksessa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Koulutuskeskus Salpauksessa
Uutinen
12.8.2013 10:25

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat Koulutuskeskus Salpauksessa

​Koulutuskeskus Salpauksessa käynnistetään yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkia toimintoja ja koko henkilöstöä. Neuvottelut käynnistyvät elokuussa 2013, ja ensimmäinen neuvotteluvaihe on suunniteltu saatavan päätökseen lokakuussa 2013.

Tämä neuvottelu on jatkoa keväällä 2013 koko konsernissa käytyihin neuvotteluihin, joissa sovittiin, että opetus- ja kulttuuriministeriön koulutuspaikka- ja rahoituspäätösten jälkeen jatketaan neuvotteluja tarvittavista sopeuttamistoimenpiteistä Koulutuskeskus Salpauksessa.

Neuvottelujen käynnistymisen taustalla ovat opetus- ja kulttuuriministeriön tekemät päätökset ammatillisen peruskoulutuksen koulutuspaikoista sekä yksikköhintarahoituksesta. Ministeriö päätti kesäkuussa, että Salpauksesta vähennetään 380 opiskelupaikkaa vuoteen 2016 mennessä. Myös Salpauksen aikuiskoulutuksen taloudellinen tilanne edellyttää sopeuttamistoimenpiteitä.
 
Koulutuskeskus Salpaus tavoittelee keskimäärin 7 - 10 milj. euron eli 10 – 12 prosentin kulujen karsintaa vuosina 2014 - 2016. Henkilöstökulujen osalta arvioitu toiminnan sopeuttamistarve merkitsee yhteensä noin 100 henkilötyövuoden vähenemistä vuoden 2016 loppuun mennessä. Koulutuskeskus Salpauksessa on henkilöstöä yhteensä noin 800, josta opetushenkilöstöä on noin 600.
 
- Yhteistoimintaneuvotteluiden tavoitteena on turvata Koulutuskeskus Salpauksen edellytykset kouluttaa osaavaa työvoimaa ja edistää alueen kilpailukykyä. Tärkeintä on järjestää laadukasta koulutusta jatkossakin, sanoo Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen.

Yhteistoimintaneuvottelujen alkamisesta päätti Päijät-Hämeen koulutuskonsernin hallitus kokouksessaan 12.8.

Katso ote pöytäkirjasta 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx