Yhteiskunnalliset ongelmat esiin draaman keinoin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Yhteiskunnalliset ongelmat esiin draaman keinoin
Opiskelijatarina
Yhteiskunnallinen teatteri
31.5.2013 9:05

Yhteiskunnalliset ongelmat esiin draaman keinoin

​Mitä on yhteiskunnallinen teatteri? Miten sitä voi hyödyntää nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan työssä? Näihin kysymyksiin saivat vastauksia Salpauksen kolmannen vuoden nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen opiskelijat, jotka toteuttivat keväällä 2013 yhteiskunnallisen teatterin projektin.

- Projektissa oli mukana meitä opiskelijoita ja alan ammattilaisia. Pohdimme nuoria koskettavia yhteiskunnallisia ongelmia ja käsittelimme niitä draaman kautta, kertoo projektissa mukana ollut Jenna Rosenström. Hän valmistui juuri nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajaksi.

Opiskelijat pureutuivat muun muassa nuorisotakuuseen sekä siihen, miten erilaisissa yhteiskunnan palveluissa nuoria kohdataan. Näistä aiheista syntyi näytelmiä, jotka kuvattiin. Projektin viimeisellä tapaamiskerralla näytelmiä katsoivat alan ammattilaiset ja poliitikot, joiden kanssa opiskelijat pääsivät keskustelemaan siitä, mitä ongelmille voisi tehdä.
 
- Saimme todella hyvää keskustelua aikaan. Ammattilaiset ja päättäjät olivat meidän kanssa monesta asiasta samaa mieltä, mutta huomasimme, että hekään eivät yksin pysty muuttamaan asioita.
 
- Koko projektista opin paljon siitä, miten draaman kautta pystyy käsittelemään asioita. Aion hyödyntää oppimaani myös työelämässä, toteaa Jenna.http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx