Windows XP:n tuki päättyy – mitä tilalle? - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Windows XP:n tuki päättyy – mitä tilalle?
Uutinen
Näkymä Windows 8.1 käyttöliittymästä
Näkymä Windows 8.1 käyttöliittymästä.
17.4.2014 10:50

Windows XP:n tuki päättyy – mitä tilalle?

​– Jos PC:n käyttöjärjestelmänä on vielä Windows XP, on se syytä vaihtaa vauhdilla uuteen. Ongelmana ei ole vain huono toimivuus vaan tietoturvattomuus. Microsoft on luvannut vielä vihonviimeiset päivitykset, mutta XP-koneita ei pitäisi enää pitää kiinni verkoissa, sanoo Ari Saloranta Koulutuskeskus Salpauksen Datatiimistä.
 
Lue, mitä Salpauksen Datatiimi suosittelee Windows XP:n tilalle ja millaisia koulutuksia on saatavilla. Entä osaatko hyödyntää uusien käyttöjärjestelmien ja ohjelmistojen kaikkia ominaisuuksia?
 

Windows 8.1 on varteenotettava vaihtoehto

 
Microsoftin uusin käyttöjärjestelmäversio on saanut huonon maineen ja se tyrmätään varsinkin niiden tahojen toimesta, jotka eivät käyttöjärjestelmää ole käyttäneet tai perehtyneet sen perusasioihin. Kuitenkin käyttöjärjestelmä on kaikkiaan hyvin toimiva.
Käyttöliittymä on täysin erilainen kuin aiemmin, mutta suuri osa ohjelmista toimii vielä vanhan työpöydän käyttöliittymällä. Uuden käyttöliittymän "elävät" laatikot ovat hämmentäneet käyttäjiä ja osa kaipaa takaisin käynnistyspainiketta. Kun käyttöliittymään ja uudenlaiseen pilvimäiseen toimintatapaan perehtyy ja opiskelee perusasiat, niin XP:tä ei enää ottaisi takaisin.
 

Eikä tässä vielä kaikki - Microsoft Office 2013

 
Jos juuri on luovuttu myös Office 2003:sta, niin maailma on työtapojen osalta melkoisessa myllerryksessä. Valitettavan usein otetaan käyttöön uusia ohjelmaversioita ja ohjelmistoja, mutta työtä tehdään samoin kuin vanhoilla ohjelmistoilla.
Office 2013:n käyttöliittymä eroaa myös merkittävästi vanhoista valikoista, myös 2010 käyttäjille on muutoksia tiedossa.
 

Koulutus tukee ohjelmien tehokkaassa käytössä

 
Valitettavan usein ohjelmistojen päivityksessä säästetään käyttäjien koulutuksissa. Ohjelmistot ovat kuitenkin niin laajoja, ettei niitä helposti itsekseen pysty omaksumaan. Työntekijät turhautuvat ja työteho kärsii.
 
Monissa organisaatioissa on ymmärretty, että nopeahkolla tahdilla toteutettava "siirtymäkoulutus" järjestelmien vaihdon yhteydessä mahdollistaa nopean omaksumisen ja tehokkaan käyttöönoton koko organisaatiossa. Puolenpäivän tai päivän pituisilla koulutuksilla opitaan uudet ominaisuudet ja käyttöliittymät tulevat tutuksi.
 
 
Katso myös Microsoftin ohjeet Windows XP:n käyttäjille
 
Hyvää pääsiäistä!
Toivottaa Datatiimi

 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx