Windows 8 muuttaa työn luonnetta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Windows 8 muuttaa työn luonnetta
Uutinen
Petri Pukkanen
Petri Pukkanen esitteli Windows 8:n käyttöliittymää. Käynnistä-valikon korvaa koko ruudun kokoinen alue, jossa on aktiivista sisältöä.
6.11.2012 10:20

Windows 8 muuttaa työn luonnetta

Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä Windows 8 julkaistiin lokakuun lopussa. Sen ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin tutustuttiin Koulutuskeskus Salpauksen järjestämässä tietoiskussa Oppimiskeskus Fellmanniassa 5.11.
 
- Windows 8:n avulla voi käyttää useita laitteita, alustasta riippumatta, mistä tahansa, niin että niillä pääsee myös yrityksen sisäverkkoon. Tätä tuleva sukupolvi työelämässä vaatii. Ei heille riitä yksi läppäri, jolla pääsee käsiksi 13 sovellukseen, totesi tilaisuudessa alustanut Petri Pukkanen Edera Partners Oy:stä.
 
Windows 8:sta saa parhaan hyödyn irti, jos käyttäjä pystyy muokkaamaan siitä omanlaisensa ja lataamaan käyttöönsä haluamansa sovellukset. Tämä vaatii monessa organisaatiossa nykyistä vapaampia toimintatapoja.
 
– Windows 8 on iso muutos. Sen käyttöönotto vaatii organisaatiolta poliittista päätöstä, että aletaan tehdä töitä uudella tavalla. Tietoturvapuolikin on huomioitu, mutta it-ylläpidon täytyy hankkia siihen osaaminen.
 

Laatikot valtaavat ruudun

Windows 8:n myötä pilvipalvelut kytkeytyvät kiinteämmin käyttöjärjestelmään ja sovelluksiin. Yrityksen sisäverkon ja ulkoverkon raja hämärtyy, ja liikkuva käyttäjä saa enemmän mahdollisuuksia joustotyöskentelyyn. Kun tekee tietyn sovellusasetuksen työkoneeseen, se siirtyy myös kotikoneeseen ja toisinpäin. 
 
Näkyvin uudistus käyttäjälle on Windows 8:n laatikkomainen käyttöliittymä, joka on ulkoasunsa lisäksi myös ytimeltään sama PC- ja tablettilaitteissa sekä älypuhelimissa. Käynnistä-valikon korvaa koko ruudun kokoinen alue, jossa on aktiivista sisältöä.
 
– Kyse on esitystavasta. Tekniikka taustalla on lähes sama, ja vanha kansiorakenne on edelleen tallessa. Iso ja tärkeä juttu on näiden kahden maailman yhdistäminen, totesi Pukkanen.
 

Tietotyöläiset etunenässä

– Pienet ja joustavat yritykset ottavat Windows 8:aa käyttöön nyt. Voi olla, että laajemmin sitä otetaan käyttöön vasta parin vuoden päästä. Jos yrityksessä on Windows 7 -projekti menossa, se kannattaa viedä loppuun, kehotti Pukkanen.
 
Koska Windows 8 tarjoaa hyvät mahdollisuudet tehdä etätyötä ja käyttää mobiililaitteita, se lähtee leviämään liikkuvien tietotyöläisten kautta.
 
– Suosittelen Windows 8:n käyttöönottoa etenkin sellaisille organisaatioille, joissa loppukäyttäjillä on paljon mobiililaitteita. 
 
Pukkanen muistutti, että Windows 8 ei yksinään ole mullistava juttu, mutta pilvipalvelujen ja Windows Server 2012:n kanssa siitä tulee tehokas työväline.
 
Kiinnostaako Windows 8 -koulutus? Voit ilmoittautua Windows 8 -peruskurssille 12.11. asti.
 
 
Teksti ja kuva Silja Häikiö
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx