Vipusen kierros toi kaikki Vipusenkadun kampuksen alat yhteen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Vipusen kierros toi kaikki Vipusenkadun kampuksen alat yhteen
Uutinen
7.10.2016 12:05

Vipusen kierros toi kaikki Vipusenkadun kampuksen alat yhteen

Vipusenkadun kampuksella järjestettiin maanantaina 3.10. Vipusen kierros, jonka avulla pyrittiin lisäämään yhteistyötä eri alojen kesken. Tapahtuma pohjautui viikolla 40 valtakunnallisesti vietettävään Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa –teemaviikkoon.

Kukin Vipusenkadun kampuksella toimiva ala toteutti omassa oppimisympäristössään pisteen, jossa muut opiskelijat pääsivät vierailemaan ryhmissä. Suuhygienistien hyvinvointipisteellä tutustuttiin hampaisiin kuvien muodossa sekä perehdyttiin hampaiden oikeaoppiseen hoitoon. Puu- ja huonekalualan rastilla ihasteltiin puualan opiskelijoiden töitä sekä sisustusrakentajien tekemiä seinämaalauksia. Rakennusalan pisteellä puolestaan tehtävänä oli lyödä naula mahdollisimman vähäisillä vasaran iskuilla lautaan kiinni. Autoalan rastipisteellä opiskelijat tutustuivat autokorjaamon oppimisympäristöön ja talotekniikan alalla taivutettiin kupariputkia.

Suosituin rastipiste oli sosiaali- ja terveysalan toiminnallinen piste, jossa mitattiin verenpainetta, kokeiltiin puristusvoimaa, laskettiin lääkelaskuja sekä rentouduttiin.Lahden kaupungilla työskentelevä kuraattori Venla Paajanen kertoo, että tapahtuma sujui kokonaisuudessaan oikein hyvin ja opiskelijoiden palautteen mukaan kierros tuntui ”ihan mukavalta”.

- Kierros sujui raikkaassa ja aurinkoisessa syyssäässä. Väkeä oli mukavasti ja jokainen ala oli omalta osaltaan auttamassa tapahtuman onnistumisessa. Ajoittain opiskelijoita oli rasteilla jopa niin paljon, että syntyi ihan ruuhkaakin.

Paajanen toivoo, että Vipusen kierroksesta voisi tulla vuosittainen tapahtuma.

- Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa –teemaviikkoa vietetään vuosittain, joten toivottavasti se näkyy Vipusen kampuksella jälleen ensi vuonna. Vastaavaa tapahtumaa mietitään jalostettavaksi myös muille kampuksille.

 

LISÄTIETOJA

Venla Paajanen
kuraattori, Lahden kaupunki, sivistystoimiala
p. 050 502 0666

 

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuvat: Hannu Rinne

 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx