Ville Kyllönen ja Anni Kuustie menestyivät kultaseppien PM-kilpailussa Tanskassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ville Kyllönen ja Anni Kuustie menestyivät kultaseppien PM-kilpailussa Tanskassa
Uutinen
Nuorten kultaseppien PM-kisojen kilpailutyö
30.8.2011 10:10

Ville Kyllönen ja Anni Kuustie menestyivät kultaseppien PM-kilpailussa Tanskassa

​Lahtelainen Ville Kyllönen ja helsinkiläinen Anni Kuustie nappasivat elokuun viimeisenä viikonloppuna toisen ja kolmannen palkinnon pohjoismaisessa Bella Nordic Jewellery Awards -kilpailussa, joka järjestettiin Tanskassa Kööpenhaminan korumessujen yhteydessä. Kilpailun voitti tanskalainen Charlotte Christina Larsen.
 
Kilpailu on tarkoitettu valmistumassa oleville koruntekijöille. Ville Kyllönen ja Anni Kuustie ovat molemmat opiskelleet kultasepänalaa Koulutuskeskus Salpauksessa.
 
Kuustie valmistui keväällä kultaseppäartesaaniksi ja teki heti perään vielä kultasepän ammattitutkinnon. Kyllönen viimeistelee juuri kultaseppäartesaanin opintojaan. Heidän kilpailuvalmennuksestaan vastasi Koulutuskeskus Salpauksen lehtori Arto Tikkunen.
 
Kyllönen palkittiin 20 000 Tanskan kruunulla (n. 2 700 euroa) ja Kuustie 10 000 kruunulla. Palkinnot jakoi kilpailun suojelija, Tanskan prinsessa Marie. Kilpailijoita oli yhteensä kymmenen, kaksi kustakin Pohjoismaasta. Kukin maa oli etukäteen valinnut kilpailuun parhaat edustajansa.
 

Kilpailutehtävänä kultainen rintaneula

Kilpailutehtävänä oli kultaisen rintaneulan valmistaminen mallin mukaisesti. Korun tekemiseen oli 22 tuntia aikaa, joka oli jaettu kolmelle päivälle.

– Tehtävässä oli tiettyjä haastavia yksityiskohtia. Erityisesti juotokset vaativat tarkkuutta, kertoo Kuustie.
 
Kyllönen ja Kuustie uskovat, että kilpailumenestyksestä on hyötyä tulevaisuuden työmarkkinoilla. Kilpailu oli hieno kokemus myös verkostoitumisen kannalta.
 
– Aloitimme kilpailutehtävän tekemisen aamulla yhdeksältä ja lopetimme kuudelta. Joka ilta oli myös iltaohjelmaa, ja pääsimme tutustumaan muiden maiden kilpailijoihin, kertoo Kyllönen.
 
Kööpenhaminan korumessut on Pohjoismaiden suurin korualan messutapahtuma. Bella Nordic Jewellery Award -kilpailu järjestetään vuosittain Bella Centerissä korumessujen yhteydessä.
 
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx