Videointi helpottaa tutkintotilaisuuksien arviointia ja säästää kustannuksia - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Videointi helpottaa tutkintotilaisuuksien arviointia ja säästää kustannuksia
Uutinen
27.1.2015 13:50

Videointi helpottaa tutkintotilaisuuksien arviointia ja säästää kustannuksia

Koulutuskeskus Salpauksen luonnonvara-alalla on helpotettu tutkinnon arvioijien työtä videoimalla opiskelijan antamia näyttöjä eli tutkintotilaisuuksia.

- Näyttöä arvioi aina kolme henkeä. Riittää, kun yksi menee paikan päälle ja videoi, kaksi muuta voivat katsoa näytön videolta, kertoo opettaja Niklas Lankisch.

Niklas Lankisch on videoinut kalastusoppaan ammattitutkinnon tutkintotilaisuuksia. Videointia on hyödynnetty paljon myös eläintenhoitajan ammattitutkinnossa.

- Videointi jää meille pysyväksi toimintatavaksi. Kustannuksia säästää huomattavasti, kun kaikki arvioijat eivät matkusta tutkintotilaisuuteen paikan päälle. Meillä on opiskelijoita Keski-Suomen ja Helsingin väliltä.

Kolmen arvioijan saaminen mukaan tutkintotilaisuuteen voi olla myös tilan kannalta hankalaa.

- Esimerkiksi eläintenhoitajan ammattitutkinnossa voidaan kuvata trimmaushuoneessa, joka on niin pieni, että yksikin arvioija saattaa olla tiellä.

Kalastusoppaan ammattitutkinnossa on saatu kalastusoppaan mukaan arvioijien sijaan asiakkaita, jotka tekevät näytöstä enemmän todellisuutta vastaavan tilanteen.

 

Opiskelija saa hyvän palautteen

Videoinnista on hyötyä myös opiskelijalle. Kun arvioija katsoo tutkintotilaisuuden videolta, siitä saa tehtyä rauhassa hyvät muistiinpanot.

- Opiskelija saattaa saada tarkempaa palautetta kuin siinä tapauksessa, että arvioija olisi mukana. Videolta voi huomata tarkempia kehityskohteita tai onnistumisia, kun sen voi katsella rauhassa.

Vaatiiko videokuvaus arvioijalta erityisiä teknisiä taitoja?
- Olen aina tykännyt räpeltää tekniikkaa, mutta eihän kameran käyttö vaikeaa ole. Myös editointiohjelmaa on helppo käyttää.​
 
​​​
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx