"Verkkotyöskentely säästää aikaa ja rahaa" - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > "Verkkotyöskentely säästää aikaa ja rahaa"
Työntekijätarina
24.8.2012 13:00

"Verkkotyöskentely säästää aikaa ja rahaa"

Teuvo Tiihonen toimii aikuisten tieto- ja viestintätekniikan opettajana Koulutuskeskus Salpauksen Sammonkadun toimipisteessä. Hän käyttää sähköisiä välineitä kaikessa työssään ja uskoo vielä työskentelevänsä täysin paperittomassa toimistossa.
 
”Parasta työssäni on mahdollisuus kehittää näyttötutkintotoimintaa. Olen sitä mieltä edelleen, että oppisopimus ja näyttötutkintojärjestelmä ovat parasta, mitä on kehitetty suomalaiseen aikuiskoulutusjärjestelmään.
 
ICT-opettajana koulutan Windows-palvelimen ja toimialueen käyttöä, mutta viimeiset kolme vuotta olen käyttänyt suuren osan työajastani ohjaamalla oppisopimuksella datanomiksi opiskelevia ympäri Etelä-Suomen. Lisäksi toimin Salpauksen näyttötutkintotiimissä ja eri näyttötutkintoon liittyvissä projekteissa.
 
Yritysvierailut kuuluvat olennaisesti työhöni. Nautin ajatusten vaihdosta yrityselämän kanssa. Näivettyisin, jos minut kahlittaisiin toimistoon ja luokkahuoneeseen.

Olen työskennellyt Salpauksessa vuodesta 2000, ja verkko on ollut työvälineeni koko ajan. Alusta asti kursseillani on ollut omat sivut, joille kerätään materiaalia ja linkkejä, ja joita käytetään tiedottamiseen sekä keskusteluun.
 
Adobe Acrobat Connect Pro -verkkokokousjärjestelmä (acp) antoi mahdollisuuden linkittää lyhyitä luentoklippejä eri kurssikokonaisuuksiin. Opiskelijat ovat myös ottaneet osaa verkkoluentoihin acp:n avulla: osa opiskelijoista on ollut läsnä fyysisesti, osa verkon kautta kotikoneiltaan.
 
Olen käyttänyt acp:ta myös tutkinnon ohjauksessa. Yhteys ei vaadi opiskelijalta mitään ylimääräisiä laite- tai sovellushankintoja. Pystyn Lahdesta ohjaamaan tutkinnon suorittajia ympäri Suomen – molemmilta säästyy aikaa ja rahaa.
 
Tutkintotoimikunnan luvalla olen pitänyt muutaman tutkintoon kuuluvan arviointikeskustelun ja arviointikokouksen Adobe Acrobat Connect Pron välityksellä, onnistuneesti. Allekirjoitetut dokumentit joudumme toki vaihtamaan postin välityksellä.
 
Asiakkaamme, oppilaat, saavat koulutusjaksoilla perehdytyksen sähköisten välineiden käyttöön, ja silläkin tavoin parantavat valmiuksiaan vastata työmarkkinoiden haasteisiin. Useilla yritysasiakkaillamme on jo käytössään esimerkiksi SharePoint-tuotteet.

SharePoint on käytössä Salpauksessa ja koko Päijät-Hämeen koulutuskonsernissa, ja lyhyen kokeilujakson jälkeen Lync-pikaviestin on tulossa laajasti käyttöön. Tulevaisuudessa Lync voi korvata acp:n käytön tutkinnon verkko-ohjauksessa sekä videoneuvotteluissa yhteistyökumppaniemme kanssa.
 
Järjestelmien byrokraattisuus aiheuttaa vielä turhaa paperityötä, kirjoittamista, tulostamista ja mapittamista. Tulevaisuus näyttää valoisalta, sillä hyvän perehdytyksen jälkeen sähköiset välineet helpottavat päivittäisiä rutiinejamme, työn tekoa. 
 
Liikkuminen kampukselta toiselle ja paikkakunnalta toiselle vähenee, koska palaverit ja tiimikokoukset pystytään pitämään videoneuvottelun avulla. Projektityöskentely helpottuu, kun pystymme kommentoimaan ja työstämään dokumentteja yhtäaikaisesti. Uskon, että pääsen paperittomaan toimistoon ennen eläköitymistä!”
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx