Veden jumalattaret Taidelauantain vetonaulana - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Veden jumalattaret Taidelauantain vetonaulana
Uutinen
10.9.2013 11:50

Veden jumalattaret Taidelauantain vetonaulana

​Koulutuskeskus Salpauksen hiusalan ensimmäisen vuoden opiskelijat toteuttivat opettajansa Mila Hakalinin ohjauksella Lahden Taidelauantaihin upeita veden jumalattaria yhteistyössä Dilan kanssa. Lahden diakonian instituutin opiskelijat olivat tutkineet draamapedagogi Lasse Kantolan ohjauksella kevään ja syksyn 2013 aikana eri kulttuurien vesimyytteja ja naisjumalattaria.

Asut ja tarpeiston olivat suunnitelleet ja toteuttaneet Heli Salomaa , Aino Kallioinen ja Taisto Yläoutinen. Ohjauksesta vastasi Lasse Kantola ja malleina toimivat muun muassa Dilan opiskelijat. Kampaukset ja maskeerauksen suunnittelivat ja toteuttivat Salpauksen hiusala.

Historiallisen museon puistossa oli esillä yhteensä kahdeksan myyttistä kokonaisuutta: Esihistoriallinen kalanainen, intiaanien jumalatar, Ran ja 9 tytärtä, Alkulähde Gjalp, Scylla ja Glaucus, Venetsian karnevaalit, Ainomyytti ja itämeren Vellamo.

Katsojia myyttiset veden jumalattaret keräsivät peräti 4000, joten Salpauksen hiusalan ensimmäisen vuoden opiskelijat pääsivät näyttämään osaamistaan varsin isolle joukolle opiskeltuaan alaa vasta kuukauden. 

- Opiskelijat lähtivät rohkeasti ja innostuneesti mukaan ja oppivat tarvittavat tekniikat yllättävän nopeasti, joten tästä on hyvä jatkaa, kehuu Mila Hakalin oppilaitaan.

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx