Valion vierailulla syntyi paljon herkullisia messutarjottavia - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Valion vierailulla syntyi paljon herkullisia messutarjottavia
Uutinen
29.9.2016 8:00

Valion vierailulla syntyi paljon herkullisia messutarjottavia

Torstaina 22.9.2016 Salpauksen Kulinaaritalossa oli jälleen vilkas iltapäivä, kun Valion ammattilaiset järjestivät yhdessä opiskelijoiden kanssa messutapahtuman, johon oli kutsuttu noin sata yrityksen asiakasta. Valion Etelä-Suomen alueen myyntiedustaja Helena Leppämäen mukaan nämä kohtaamiset opiskelijoiden kanssa ovat erittäin tärkeitä.

- Me pääsemme tutustumaan eri oppilaitosten toimintatapoihin sosiaalisessa ympäristössä ja opiskelijat pääsevät seuraamaan ammattilaisten työskentelyä lähietäisyydeltä. Tästä on hyötyä siis molemmille osapuolille, Leppämäki lisää.

Ensimmäisen vuoden kokkiopiskelijat Arttu Walden ja Mika Yrjölä olivat innoissaan päästessään tekemään messutarjottavia yhdessä Valion kanssa sekä oppimaan uusia vinkkejä heiltä.

- Onhan tämä huomattavasti hauskempaa kuin luokkaopetus, sillä tässä pääsee oikeasti tekemään, Yrjölä kertoo.Tässä valmistuu croissantin ja pizzan yhdistelmä crozza!

Yritysten ja oppilaitosten yhteistyöllä on suuri merkitys

Salpauksen hotelli-, ravintola- ja cateringalan opetusalapäällikkö Tarja Laaksonen pitää tärkeänä sitä, että oikeaa työelämää tuodaan esille oppilaitoksissa.

- On hyvä, että opiskelijat pääsevät näkemään työelämän edustajia ja tutustumaan yrityksiin jo opiskeluaikoina, hän jatkaa.

Myös Valion koekeittiötiimin vetäjä Petteri Kanerva suhtautuu positiivisesti yhteistyöhön oppilaitosten kanssa.

- Tapaamisten myötä opiskelijat pääsevät tutustumaan tarkemmin yritykseen ja sen tuotteisiin. Samalla heille voidaan opettaa raaka-aineiden tärkeyttä sekä esillepanoa, Kanerva jatkaa.

Hän kertoo messupäivän sujuneen kokonaisuudessaan oikein hyvin.

- Hyödynsimme yksinkertaisia ohjeita, joilla sai aikaan näyttäviä ja hyviä sormisyötäviä. Meillä oli todella mukavaa ja tilat olivat hyvät. Iso kiitos, että pääsimme tänne, Kanerva lisää.

Teksti: Tytti Myöhänen
Kuvat: Anssi Marttinen ja Tytti Myöhänen

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx