Välineiden yhteiskäyttö tuo tehoa verkkotyöskentelyyn ja -viestintään - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Välineiden yhteiskäyttö tuo tehoa verkkotyöskentelyyn ja -viestintään
Uutinen
Yhdistetty viestintä
26.8.2013 9:15

Välineiden yhteiskäyttö tuo tehoa verkkotyöskentelyyn ja -viestintään

​Monella tietotyöläisellä on aina kiire ja tiedot hukassa. Työtehtäviä on hankala aikatauluttaa ja monesti on vaikea sanoa ei. Näitä ongelmia käytiin läpi Koulutuskeskus Salpauksen ja Edera Partnersin infotilaisuudessa, joka järjestettiin Fellmanniassa 23.8. Tilaisuuteen sai osallistua myös etänä.

Onneksi ratkaisujakin löytyi, sillä tilaisuuden kantavana teemana oli yhdistetty viestintä: verkkotyöskentelyn ja -viestinnän välineiden kätevä yhteiskäyttö säästää aikaa ja rahaa.

Esimerkiksi Microsoftin Outlook-sähköposti, Lync-pikaviestin sekä SharePoint-verkkoympäristö muodostavat hyvän yhdistetyn viestinnän kokonaisuuden. Lyncin tavoitettavuustiedot näkyvät suoraan Sharepointissa ja Outlookissa, ja uuden Lync-keskustelun voi aloittaa suoraan muidenkin välineiden kautta.
 
- Nämä välineet ovat monessa organisaatiossa jo käytössä, mutta niiden kaikkia ominaisuuksia ei käytetä. Välttämättä ei tarvita uusimpia versioita, vaan voi aloittaa niistä olemassaolevista, totesi Edera Partnersin Hannu Kauremaa.

Sähköpostien lukumäärää voi vähentää esimerkiksi käyttämällä pikaviestintä sähköpostin sijaan. Perinteistä sähköpostin käyttöäkin voi tehostaa.
 
- Nyt puhutaan paljon siitä, että inboxissa pitäisi olla nolla sähköpostia, mutta sekään tapa ei ole kaikille sopiva. Outlookissa on monia hyviä ominaisuuksia, kuten säännöt ja luokittelu. Ne helpottavat työntekoa, sanoi Kauremaa.
 
- En voisi kuvitellakaan, että omassa Outlookin kalenterissani kaikki tapahtumat olisivat samanvärisiä. Merkitsen koulutukset, konsultoinnin, puhelinpalaverit ym. omilla väreillään, hän jatkoi.
Yksi työpäivien aikasyöppö ovat palaverit.

- Kokoukset täyttävät päivät, ja niihin ei välttämättä edes valmistauduta. Verkkokokoukset ovat usein tehokkaampia ja lyhyempiä, eikä tarvitse siirtyä paikasta toiseen, sanoi Salpauksen tietotekniikan opettaja Ari Saloranta.
 
- Voin käydä etäpalavereja saman päivän aikana Rovaniemelle ja Turkuun, totesi Hannu Kauremaa.

 

Tutustu koulutuksiimme:

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx