Vaatetusalan yhteistyöprojekti Lahden ammattikorkeakoulun kanssa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Vaatetusalan yhteistyöprojekti Lahden ammattikorkeakoulun kanssa
Opiskelijatarina
22.3.2011 14:45

Vaatetusalan yhteistyöprojekti Lahden ammattikorkeakoulun kanssa

​Koulutuskeskus Salpauksen vaatetusalan opiskelijat toteuttivat tilaustöiden valmistus jakson yhteistyöprojektina Lahden ammattikorkeakoulun muoti- ja vaatesuunnittelun opiskelijoiden kanssa. Yhteistyöprojektin tavoitteena oli suunnitella ja valmistaa asukokonaisuudet toukokuussa 2011 pidettävään kevätnäytökseen.

Yhteistyöprojekti käynnistettiin syyskuun alussa, kun ammattikorkean opiskelijat aloittivat asukokonaisuuksien ja näytöksen suunnittelun. Salpauksen opiskelijat toteuttivat asut valinnaisen tilaustöiden valmistus -opintojakson puitteissa. Asut valmistettiin kahdeksan viikon pituisen opintojakson aikana loka- /marraskuussa.

Asukokonaisuuksien teemana oli juhlava casualvaatetus. Asuissa käytettiin valmistusmateriaalina tavallisten pukeutumiskankaiden ohella mm. keittovillaa, nahkaa, silkkiä, sifonkia ja tylliä.

Kolmannen vuoden vaatetusompelija ja yksilöllisten vaatteiden artesaani opiskelijat kaavoittivat, kuosittelivat ja ompelivat kukin vähintään kaksi asua tehtyjen tunnelma- ja tasokuvien perusteella. Opiskelijat suorittivat jakson aikana myös opintoihin kuuluvan näyttötyön, johon valittiin yksi projektiin kuuluvista asuista.  Lisäksi kaksi oppilasta valmisti omille asiakkailleen juhla-asuina vanhojenpäivien tanssiaisasut.

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx