Vaatetusalan opiskelijat ompelevat lastenvaatteita Kirgisiaan - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Vaatetusalan opiskelijat ompelevat lastenvaatteita Kirgisiaan
Uutinen
Jarkko ompelee housuja hyväntekeväisyyteen
Ensimmäisen vuoden opiskelija Jarkko ompelee housuja hyväntekeväisyyteen.
14.9.2015 9:25

Vaatetusalan opiskelijat ompelevat lastenvaatteita Kirgisiaan

​Ennen kuin vaatteet ovat valmiita lahjoitettavaksi, opiskelijat ovat käyneet tutustumassa Punaisen Ristin avustustoimintaan ja kuulleet, millaisia hyväntekeväisyyteen lähetettävien lastenvaatteiden olisi hyvä olla.

Jenna ja Maria purkavat parhaillaan housujen vyötäröä, koska ommel on lipsahtanut osittain kuminauhaan. He ovat valinneet housujen väreiksi harmaan, punaisen ja sinisen.

- Valinnassa ja suunnittelussa piti ottaa huomioon se, että polvet ja olkapäät peittyvät ja että vaatteet sopivat sekä tytöille että pojille. Kankaassa ei saa olla maastokuvioita tai lippujen kuvia, tytöt kertaavat Punaisen Ristin työntekijältä saamiansa neuvoja.

Idea projektiin tuli ompelija Tiina Viljaselta, joka vuosi sitten toteutti saman projektin pienryhmän kanssa.

- Heillä oli hyviä kokemuksia, joten päätin kopioida idean ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kurssille. Kysyin opiskelijoilta, mitä mieltä he ovat, ja he lähtivät innolla mukaan, opettaja Jaana Rantakoivu kertoo.

Varmistettuaan opiskelijoiden innostuksen opettaja otti yhteyttä Lahden Punaiseen Ristiin, joka selvitti järjestön logistiikkakeskuksesta Tampereelta, missä päin maailmaa tällä hetkellä on lastenvaatteille suurin tarve. Vaatelahjoituksen kohdemaa on todennäköisesti köyhä Kirgisia, joka on kärsinyt sekä luonnonkatastrofeista että sotilaallisista levottomuuksista. Vuoristoisen maan noin kuudesta miljoonasta asukkaasta suurin osa on muslimeja.

- Selvitimme netistä, missä Kirgisia on ja millainen ilmasto siellä on, kertoo hupparia valmistava Ilona Mäkinen tutustumisestaan keskiaasialaiseen valtioon, jonka kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä.


Lahjoitettavat vaatteet valmistetaan viiden hengen tiimeissä, joista jokainen ompelee vähintään 15 vaatetta. Yhteensä vaatteita valmistuu vähintään 75 kappaletta.

Vaatteet lahjoitetaan Punaiselle Ristille lähiaikoina. Kun vaatteet on lopulta saatu välitettyä vastaanottajilleen, on kurssilaisille luvassa terveisiä Kirgisiasta tai muusta kohteesta, jossa lastenvaatteista on ollut huutavin pula.

Teksti: Laura Uotila, Kuvat: Inka Pietilä
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx