Uusia ajoneuvoja Salpaukseen - logistiikka-alan suosio kasvussa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Uusia ajoneuvoja Salpaukseen - logistiikka-alan suosio kasvussa
Uutinen
Uusi yhdistelmäajoneuvo
13.11.2015 13:55

Uusia ajoneuvoja Salpaukseen - logistiikka-alan suosio kasvussa

​Koulutuskeskus Salpauksen logistiikka-alalle saatiin perjantaina 13.11. kolme uutta autoa: kaksi yhdistelmäajoneuvoa ja yksi linja-auto.
 
- Meillä pitää olla uutta ja vanhaa tekniikkaa, niin kuin yrityksissäkin on. Mitä useammalla autolla pääsee koulutuksen aikana ajamaan, sitä paremman osaamisen saa. Uudet ajoneuvot ovat tietysti haluttuja opiskelijoiden keskuudessa, sanoo logistiikan lehtori Pasi
Suhonen.
 
Noin vuosi sitten Salpaukseen hankittiin myös yksi uusi yhdistelmäajoneuvo ja kaksi kuorma-autoa. Ensi vuoden alussa on vielä luvassa kaksi pikkubussia. Kalustoa uusitaan nyt kerralla kunnolla, sillä vanhat autot eivät enää vastaa työelämän tarpeisiin.
 
- Logistiikka-alan hakija- ja opiskelijamäärät ovat kasvaneet, joten tarvitsemme paljon kalustoa. Ala myös työllistää hyvin, kertoo opetusalapäällikkö Ari Taipale.

Salpauksessa on tällä hetkellä vajaa 400 logistiikka-alan opiskelijaa, nuoria ja aikuisia. Salpaus järjestää koulutusta myös kuljetusalan yritysten tarpeisiin.
 
Uusissa autoissa on uusinta mahdollista tekniikkaa: kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, automaattinen hätäjarrutus, törmäysvaroitus, edellä ajavan etäisyyteen reagoiva vakionopeussäädin, ajokaistan vaihtovahti, nykyaikainen robottivaihteisto ja progressiivisesti säätyvä ohjaustehostin. Uudet autot ovat vähäpäästöisiä ja niissä on pienemmät huoltokustannukset kuin vanhoissa.
 

Lisätietoja

opetusalapäällikkö Ari Taipale, puh. 050 385 5583
ari.taipale[@]salpaus.fi
 
Teksti ja kuva Silja Häikiö, video Jari Pulkkinen
 
 

 Katso video uusista autoista

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx