Uusi työpaikka löytyi koulutuksen ja työssäoppimisen kautta - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Uusi työpaikka löytyi koulutuksen ja työssäoppimisen kautta
Opiskelijatarina
Jarmo Ranta ja Johanna Kalliola
5.1.2016 8:15

Uusi työpaikka löytyi koulutuksen ja työssäoppimisen kautta

Jarmo Rannalle ja Johanna Kalliolalle uusi vuosi tuo mukanaan uuden työpaikan. Koulutuskeskus Salpauksen taloushallinnon ja sihteerin työn koulutukseen kuului parin kuukauden työssäoppimisjakso, jonka kautta molemmat työllistyivät. 

Koulutus alkoi viime elokuussa, jolloin sekä Johanna että Jarmo etsivät töitä. Jarmo on aikaisemmalta koulutukseltaan tradenomi, mutta oman alan töiden löytymistä vaikeutti käytännön työkokemuksen puute. 

- Olen kiitollinen TE-toimiston virkailijalle, joka vinkkasi minulle tästä koulutuksesta. Vaikka en olisi saanut koulutuksen kautta työpaikkaa, olisin saanut arvokasta työkokemusta ja ehkä suosittelijan työssäoppimispaikastani.

Johannalla on taustalla matkailualan koulutus, ja hän on tehnyt pitkään myyntivirkailijan töitä. Ennen taloushallinnon ja sihteerin työn koulutusta hän ehti kuitenkin olla noin puoli vuotta työttömänä.

- Näin mol.fi-sivuilla ilmoituksen tästä koulutuksesta. Laitoin hakemuksen ja pääsin mukaan, kertoo Johanna. 
 

Sinnikkyys palkitaan

Koulutuksessa keskityttiin myös työnhakuun, ja työssäoppimispaikan etsiminen oli työnhaun harjoittelua konkreettisimmillaan.
 
- Itselläni kesti jonkin aikaa, että sain työssäoppimispaikan. Alkoi olla jo vähän stressi, että löydänkö sopivaa, mutta lopulta onneksi kävi hyvin. Kannatti olla sinnikäs, kertoo Jarmo. 
 
Työssäoppimispaikka löytyi Järvelässä sijaitsevasta Kylmäkärki Oy:stä, jossa Jarmo aloittaa toimistotyöntekijänä nyt työssäoppimisjakson päätyttyä. Johanna puolestaan aloittaa työt myyntisihteerinä nastolalaisessa Hutek Oy:ssä.

- Hain työssäoppimispaikkaa Hutekilta, koska siellä oli töissä vanhoja työkavereitani, ja tiesin, että se on hyvä työpaikka ja työyhteisö. Lisäksi se on lähellä kotiani Nastolassa. Työssäoppimisen kautta sain rauhassa tutustua työpaikkaan ja siellä ehdittiin nähdä, millainen työntekijä olen.
 

Kannustava ilmapiiri tsemppaa eteenpäin

Johanna ja Jarmo kiittelevät taloushallinnon ja sihteerin työn koulutuksen kannustavaa ilmapiiriä. 

- Meillä opiskelijoilla oli tosi erilaisia tilanteita ja taustoja. Täällä oli hyvä tsemppi päällä ja usko omaan osaamiseen vahvistui. Opettajien lisäksi opiskelijat kannustivat toisiaan, kertoo Johanna.

- Olen tosi onnekas, kun pääsin tähän koulutukseen ja sain vielä työpaikankin. Sekä koulussa että töissä on ollut ihanteellinen yhteisö, sanoo Jarmo.
 
Teksti Silja Häikiö
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx