Uusi laitteisto mahdollistaa CO2-koulutuksen - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Uusi laitteisto mahdollistaa CO2-koulutuksen
Uutinen
Alpo Määttä, Jukka Hämäläinen ja co2 laitteisto
11.4.2014 11:05

Uusi laitteisto mahdollistaa CO2-koulutuksen

​Koulutuskeskus Salpauksessa on pitkä kokemus kylmälaitetekniikan koulutuksista. Nyt opetustiloihin on hankittu laitteisto, joka mahdollistaa CO2-koulutuksen.
 
– Hiilidioksidin käyttö kylmälaitteissa on tullut ajankohtaiseksi muun muassa EU-säädösten ja ympäristöasioiden myötä. Hiilidioksidilaitteita kehitetään, ja materiaalit tulevat koko ajan paremmiksi. Esimerkiksi kaupanalalla uusista kylmälaitteista 80–90 prosenttia toimii hiilidioksidilla. Kyseessä on halpa ja hyvin käytettynä turvallinen jäähdytysmenetelmä, sanoo opettaja Jukka Hämäläinen Salpauksesta.
 
Salpauksen tiloissa on täydellinen hiilidioksidilla toimiva kaupan kylmäjärjestelmä, jota voidaan hyödyntää koulutuksissa. Tänä keväänä Salpauksessa käynnistyikin ensimmäinen CO2-koulutus, jonka kohderyhmänä ovat alalla jo työskentelevät ammattilaiset.
 
– CO2-koulutus antaa pätevyyden toimia käytön valvojana. Koulutuksessa on myös mahdollisuus suorittaa kylmäasentajan ammattitutkintoon kuuluva tutkinnon osa.
 

Koulutukset jatkuvat osaavissa käsissä

 
Laitteiston lisäksi uutta Salpauksessa on myös mies, opettaja Jukka Hämäläinen. Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa kylmäalan opettajana toimineelta Hämäläiseltä löytyvät muun muassa opettajan ja kylmämestarin pätevyydet.
 
Hämäläinen aloitti työt Lahdessa maaliskuussa, kun Alpo Määttä jäi eläkkeelle. Kylmälaitetekniikan koulutuksista vastannut Määttä toimi opettajana Salpauksessa vuodesta 1995 alkaen.
 
Määttä arvelee, että uusi henkilö varmasti tuo jotain muutoksia toimintaan, ja näin asian hänen mielestään kuuluukin olla.
 
– Tiedän, että koulutusten kehittäminen jatkuu nyt osaavissa käsissä. Tunnen Jukan jo pidemmältä ajalta, ja luotan hänen ammattitaitoonsa.
 
Yhteensä 47 vuoden työuran tehnyt Määttä suunnittelee tulevaisuudessa viettävänsä rauhallisia eläkepäiviä. Nyt aikaa jää enemmän esimerkiksi mökkeilylle.
 

Lisätietoja

 
Opettaja Jukka Hämäläinen, Koulutuskeskus Salpaus, puh. 044 708 1689
teksti ja kuva: Tiina Jakobsson
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx