Uudet alueoppaat ideoivat matkailijoille Päijät-Hämeen teemakierroksia - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Uudet alueoppaat ideoivat matkailijoille Päijät-Hämeen teemakierroksia
Uutinen
Alueoppaat johdattavat matkailijat Päijät-Hämeen turuille, toreille ja puutarhoihin.
 
28.5.2012 14:55

Uudet alueoppaat ideoivat matkailijoille Päijät-Hämeen teemakierroksia

​Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuu tiistaina 29.5. kymmenkunta uutta Päijät-Hämeen alueopasta. Oppaiden johdattamana kesämatkailijat saavat kokea uudenlaisia, kuntarajat ylittäviä teemaopastuskierroksia.

Uudet alueoppaat suorittivat Suomen Opasliiton hyväksymään alueopaskoulutuksen, joka on jatkoa matkailuoppaan peruskurssille. Alueopaskoulutus laajentaa oppaiden näkökulmaa ja tietoutta laajemmin Päijät-Hämeen seudulle ja useamman kunnan alueelle.
 
Alueopaskoulutuksen aikana tutustuttiin Päijät-Hämeen alueen eri kuntiin ja niiden matkailukohteisiin. Lisäksi syvennettiin oppaiden paikallistuntemusta kohdekäyntien ja oppimistehtävien avulla. Kurssilla perehdyttiin laajasti alueen historiaan, luontoon, kulttuuriin ja tapahtumiin sekä alueellisen matkailun järjestämisen käytäntöihin.
 
Koulutuksessa luotiin myös täysin uusia teemaopastuskokonaisuuksia: Helmiä Itä-Hämeestä -kierroksella matkailijat voivat tutustua Heinolan, Hartolan ja Sysmän tärkeimpiin kulttuuritapahtumiin, taitelijoihin ja nähtävyyksiin. Kaikkea sitä näkeekin -kierroksella johdatellaan Päijät-Hämeen keramiikka- ja korutaiteeseen sekä naivistiseen taiteeseen. Lisäksi matkailijoille on tarjolla muun muassa puutarhamatkailua ja luontoretkiä Päijänteen kansallispuistoon.
 

Lisätietoja

matkailualan lehtori Susanna Soininen, puh. 044 708 0668
susanna.soininen[@]salpaus.fi 
 
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx