Työttömyys vaihtui uuteen ammattiin - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Työttömyys vaihtui uuteen ammattiin
Opiskelijatarina
Kaisa Nummela
 
10.10.2011 10:40

Työttömyys vaihtui uuteen ammattiin

Lahtelaisella Kaisa Nummelalla on monta tutkintoa: hän on merkonomi, kauppatieteiden maisteri ja toimitilahuoltaja. Kaisa teki pitkään kaupallisen alan toimistotöitä, mutta pari vuotta sitten pätkätyöt loppuivat ja hän joutui työttömäksi.
 
– Olin vuoden työttömänä ja se alkoi hermostuttaa. Lahdesta ei tuntunut löytyvän töitä, enkä halunnut muuttaa Helsinkiin, Kaisa kertoo.
 
Kaisa arveli, että siivousalalla riittäisi varmemmin töitä, joten hän päätyi Koulutuskeskus Salpaukseen opiskelemaan kiinteistöpalvelujen perustutkintoa, josta valmistuu toimitilahuoltajaksi. Tutkinnon suorittaminen kesti vähän yli vuoden.
 
Kaisa sai räätälöityä perustutkinnostaan juuri hänelle sopivan: Toimistopalveluosiossa hän sai hyödyntää aikaisempaa työkokemustaan. Ympäristönhuoltopalvelujen johtamisen ja kehittämisen valinnaisaineen hän poimi siivousteknikon erikoisammattitutkinnosta.
 
Valmistuttuaan toimitilahuoltajaksi Kaisa pääsi heti töihin Lahden Siivouspalveluun. Työssään hän huolehtii Lahden kaupungintalon siisteydestä.
 
– Tykkään tehdä töitä kaupungintalolla, siellä on mukava henkilökunta ja kotoisa ilmapiiri. Työympäristöni on todella siisti.
 
Opiskeluun kuului paljon oppimista työpaikoilla, ja opintojensa aikana Kaisa teki harjoittelujaksoja muun muassa sairaalassa.
 
– Siellä työhön kuului myös huolenpitoa ja ateriahuoltoa.
 

Erikoisammattitutkinto tähtäimessä

Parasta opiskelussa oli Kaisan mielestä hyvä yhteishenki opiskelukavereiden kanssa. Kaisan aikuisopiskelijaryhmässä oli ihmisiä hyvin erilaisista taustoista. Monet muutkin olivat työskennelleet aikaisemmin muulla alalla.
 
Kaisa on ollut tyytyväinen elämänmuutokseensa.
 
– Ei tämä ollut unelma-ammattini, mutta olen tosi tyytyväinen, kun on töitä. Monella on ennakkoluuloja siivoustyötä kohtaan, mutta tässä työssä tarvitaan oikeaa ammattitaitoa.
 
Kaisaa kiinnostaisi tulevaisuudessa suorittaa myös erikoisammattitutkinto puhdistuspalvelualalta.
 
– Opettajat houkuttelivat, että tule joskus opiskelemaan vielä lisää. Niin varmaan teenkin, sillä tykkään opiskella.

Teksti ja kuva:  Silja Häikiö
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx