Työssäoppiminen on opiskelijalle opin ja näytön paikka - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Työssäoppiminen on opiskelijalle opin ja näytön paikka
Työelämätarina
Varastonhoitajaopiskelija Miika työssäoppimisjaksolla autokorjaamon varaosavarastossa.
15.2.2016 10:30

Työssäoppiminen on opiskelijalle opin ja näytön paikka

​Salpauksen opiskelijoiden, sekä nuorten että aikuisten, lähes kaikkiin tutkintoihin sisältyy työssäoppimista, jossa oppiminen tapahtuu työpaikoilla aidossa työympäristössä. Monelle nuorelle työssäoppiminen on ensimmäinen kosketus alan työelämään.

Työpaikalle työssäoppiminen antaa mahdollisuuden tutustua alan opiskelijoihin ja tulevaisuuden ammattilaisiin. Paikan tarjoaminen on lisäksi erinomainen keino löytää kesätyöntekijöitä ja houkutella valmistuvia ammattilaisia.

Ilmoita työpaikkasi kiinnostuksesta tarjota työssäoppimispaikkaa.

Lue yritysten sekä Salpauksen opiskelijoiden kokemuksia työssäoppimisesta:

Kolmannen vuoden merkonomiopiskelija Jenni oli työssäoppimisjaksolla LAMKissa. Jennin työhön kuuluu esimerkiksi asiakaspalvelua, tapahtumanjärjestelyä, rekisteripäivityksiä ja tiedotusta. Lue Jennin ja LAMKin kokemuksista. 

Datanomiopiskelijat antavat IT-tukea ja neuvoja Salpauksen henkilöstölle ja opiskelijoille. Lue lisää TopIT:stä. 

Aikuisille suunnattuun taloushallinnon ja sihteerin työn koulutukseen kuului parin kuukauden työssäoppiminen. Jarmo ja Johanna palkattiin työssäoppimispaikkoihin jakson päätyttyä. Lue Jarmon ja Johannan työnhausta.

Tarjoilijaksi aikuiskoulutuspuolella opiskellut Nella ehti suorittaa työssäoppimisjaksoja useassa eri paikassa, joista monista löytyi myös keikka-, sesonki- ja kesätöitä. Työssäoppiminen toi Jennan myös Lahden Upseerikerholle, jossa hän nyt työskentelee tarjoilijana. Lue, miten Jenna löysi unelmatyöpaikkansa työssäoppimisjakson ansiosta. 

Varastonhoitajaopiskelija Miika on suorittanut työssäoppimisjaksoja mm. Kodin Terrassa, AlfaRocissa ja Iskussa. Miika kertoo, mikä alalla hänen mielestään on tärkeintä. 

AV-viestinnän opiskelija yhdisti kesätyön ja työssäoppimisen, ja kulki kesän ajan tosi-tv-ohjelman kuvauksissa kamera-assistenttina. Lue Niklaksen kesästä.

Sähköasentaja Teemu pääsi työssäoppimisjaksolle alan yritykseen, vakuutti työnantajan ja sai paikasta töitä opintojen valmistuttua. Teemu antaa vinkkejä työnhakuun.

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx