Datanomiopiskelija työssäoppimassa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Datanomiopiskelija työssäoppimassa
Opiskelijatarina
15.4.2013 10:45

Datanomiopiskelija työssäoppimassa

Tieto- ja viestintätekniikan, datanomi, opiskelija Christa Heinonen kertoo:
Opiskelen viimeistä vuottani datanomiksi, ja nyt minulla on menossa neljän kuukauden mittainen työssäoppimisjakso.
 
Työssäoppimispaikkana toimii oma opiskelupaikkani.
Avustan lähitukihenkilöä, jonka tehtävänä on huolehtia rakennuksen laitteiden toiminnasta. Työssäoppimisjaksoni yleisimpiä tehtäviä ovat tietokoneiden laite- ja ohjelmaongelmat, kaapeleiden vaihdot, uusien laitteiden valmistelu ja käyttäjien neuvominen.
 
Työn tekeminen sujuu oppitunneilta hankitun teoriatiedon avulla, työpaikkaohjaajan avustuksella ja omalla päättelykyvyllä. Työ vaatii paljon sosiaalisia taitoja ja ongelmanratkaisukykyä, sekä pitkää pinnaa.  Pidän ihmisten kanssa työskentelystä, ja käyttäjien auttaminen onkin mielestäni työssä parasta.
 
Suurin haaste harjoittelun alussa oli mennä luokkaan, joka oli täynnä ihmisiä, ja oli yksin ratkaistava jokin atk- ongelma. Työharjoittelujakson aikana olen kuitenkin saanut varmuutta ja oppinut hoitamaan työtehtäviä itsenäisesti. Nykyään odotan innolla sitä, että pääsee hoitamaan itse tehtäviä ilman ohjaajaa. Tieto kuitenkin siitä, että ohjaaja auttaa tarvittaessa, on huojentavaa näin opiskelijana.
 
Työssäoppiminen opettaa todella paljon ja lyhyessä ajassa, kuin mitä pelkät oppitunnit opettaisi. Olen oppinut mielettömästi tekemällä asiat itse, ja on mukava olla ylpeä siitä, että oikeasti osaa ratkaista ongelmat!
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx