Työssäoppimassa koulutuskonsernilla - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Työssäoppimassa koulutuskonsernilla
Opiskelijatarina
12.4.2013 12:55

Työssäoppimassa koulutuskonsernilla

Matkailualan opiskelija Rosa Kaasalainen kertoo työssäoppimisjaksostaan Päijät-Hämeen koulutuskonsernin (PHKK) Viestintä- ja markkinointipalveluissa.
 
"Aloitin työssäoppimiseni PHKK:lla helmikuussa 2013. Olin vasta edeltävänä päivänä laitellut heille sähköpostia, olisiko mahdollista päästä työssäoppimaan, joten kaikki tapahtui melko nopeasti. Kiitos siis kaikille, jotka auttoivat!  Opiskelen matkailualaa 3. vuotta Koulutuskeskus Salpauksessa, ja minulla oli jo kiire saada työssäoppimispaikkaa, mutta onneksi tärppäsi!
 
Ensimmäisenä päivänä lähinnä katseltiin ja tutustuttiin paikkaan yleisesti, mutta seuraavana päivänä sain jo monia tehtäviä hoidettavakseni. Paikka on ollut aivan erilainen kuin muut paikat, joissa olen aikaisemmin ollut työssäoppimassa. Ammattisanasto on melko monimutkaista, joten välillä oli hankaluuksia ymmärtää, mistä täällä puhutaan.
 
Kaikki ottivat minut hyvin vastaan työpaikalla. Ikinä ei aamulla tarvinnut jännittää tai pelätä, millainen päivä olisi edessä. Monet olivat myös erittäin kiinnostuneita minun mielipiteistäni Koulutuskeskus Salpauksesta ja opiskelusta.
 
Monia uusia ja hyödyllisiä asioita tuli opittua. Olen muutenkin kiinnostunut viestinnästä, joten tästä sai hyvin esimakua. Minusta oli hyvä, että minulle haluttiinkin opettaa eri asioita, jotta harjoittelusta olisi oikeasti kaikille hyötyä – myös siis minulle. Sain myös vastuullisia tehtäviä, ja hoidin niitä itsenäisesti. Siitä on varmasti apua tulevaisuudessa. Oli mukavaa, kun luotettiin. Myös monista asioista, jotka on koululla opetettu, oli hyötyä täällä. Tiedonhaku oli tärkeä osata ja perusohjelmien käyttö tietokoneella.
 
Oli myös kiva päästä mukaan erilaisiin projekteihin. Esimerkiksi päivä Duuniexpo-messuilla oli mielenkiintoinen, koska en ole ikinä ennen ollut töissä messuilla.
 
Työssäoppimisjaksoni kesti vain muutaman viikon, joten täysillä en vielä mukaan päässyt. Mielelläni kyllä olisin voinut vielä jäädä pidemmäksikin aikaa! Seuraavaksi menen työssäoppimaan Lahti Traveliin.
 
Kiitokset kaikille PHKK:ssa tästä harjoittelujaksosta! Jäi kyllä positiivinen fiilis koko paikasta."
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx