Työmaaohjaaja opastaa nuoret rakennustyömaan toimintaan - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Työmaaohjaaja opastaa nuoret rakennustyömaan toimintaan
Työelämätarina
Alpo Liukkonen kertoo, että nuorten ohjaaminen oli hänelle uutta ja mielenkiintoista. Rakennusmestari Harri Ristola näkee erittäin hyvänä sen, että opiskelijoita on opastamassa työmaaohjaaja.
7.1.2015 12:30

Työmaaohjaaja opastaa nuoret rakennustyömaan toimintaan

Kokeneen ammattilaisen, työmaaohjaajan, opastuksella nuoret oppivat turvallisia ja tehokkaita tapoja työskennellä rakennustyömaalla. Opastaminen tapahtuu tekemällä työtä yhdessä.

Alpo Liukkonen on työskennellyt rakennuksilla lähes 40 vuoden ajan. Pari vuotta sitten tehdyn sydämen ohitusleikkauksen jälkeen kaikkein raskaimmat kirvesmiehen työt eivät enää ole mahdollisia. Liukkonen osallistui Koulutuskeskus Salpauksen järjestämään työmaaohjaajakoulutukseen, jossa rakennusalan konkareista koulutetaan opastajia alalle tuleville nuorille.

–  Koulutuksessa käytiin läpi muun muassa sitä, miten opiskelijoita ohjataan. Silloin se tuntui vähän pitkäveteiseltä, mutta
käytännössä olen huomannut, että niiden asioiden opettelu oli tarpeen, Liukkonen kertoo.

Tuntumaa työmaaohjaajan tehtäviin Liukkonen sai Constin rakennustyömaalla Lahdessa, Kulmalan talon korjausurakoinnissa. Liukkonen opasti työmaalla Salpauksen aikuisopiskelijoiden neljän henkilön ryhmää.

–  Oli hyvä, että ryhmällä oli oma ohjaaja, joka pystyi keskittymään juuri neuvomiseen. He olivat muutenkin hyvä porukka, ja kun Alpo oli mukana, niin heille pystyi antamaan vaativampia töitä, työmaan rakennusmestari Harri Ristola kiittelee.

 Työturvallisuus, työn laatu ja tekemisen motivaatio pysyivät hyvinä, kun Alpo teki töitä ryhmän mukana ja näytti esimerkillään, miten eri vaiheet kannattaa tehdä, Ristola sanoo.

 


http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx