Tutkinto syntyi työtä tekemällä - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Tutkinto syntyi työtä tekemällä
Opiskelijatarina
Tomi Strand
1.3.2013 9:15

Tutkinto syntyi työtä tekemällä

32-vuotiaalla Tomi Strandilla on neljä tutkintoa, joista viimeisin on tekniikan erikoisammattitutkinto. Sen hän suoritti työskennellessään ISS Palveluissa.
 
– Tein tutkinnon täysin työn ohessa. Koulussa ei juuri tarvinnut istua, sillä minulla oli jo niin paljon kokemusta alalta. Sain suoritettua näytöt päivittäisillä töilläni.
 
Tomi on tyytyväinen siihen, että tutkinnon suorittaminen oli joustavaa, ja siinä otettiin hänen aikaisemmin hankkimansa osaaminen huomioon. Tutkinnon rakenne suunniteltiin yhdessä Koulutuskeskus Salpauksen opettajan kanssa.
 
– Käytimme paljon aikaa sen pohtimiseen, mistä tutkintoni koostuu. Pitää olla itsekin aktiivinen, että osaa ehdottaa sopivia suoritustapoja esimerkiksi näyttöihin.
 

Työ vie eteenpäin

Tomi on tehnyt töitä 16-vuotiaasta asti, pääasiassa kiinteistö- ja rakennusaloilla.
 
– Olen oppinut työn kautta paljon. Tällä alalla kokemus on tärkeintä, mutta sen lisäksi kannattaa suorittaa tutkinto. Etenkin isot yritykset painottavat sen tuomaa pätevyyttä. Paras vaihtoehto on, että kehittyy ja kouluttautuu samalla kun tekee töitä ja etenee siten urallaan.
 
Myynti ja markkinointi ovat viime aikoina alkaneet kiinnostaa Tomia, ja niiden parissa hän työskenteleekin tällä hetkellä myös omien yritystensä kautta. Hän on mukana neljässä eri yrityksessä, joista aktiivisin myy mainostilaa.
 
- Päivät teen päivätöitä ja illalla suunnittelen yritystoimintaa. Pitää olla vauhtia elämässä.
 

Lisätietoja

Tekniikan erikoisammattitutkinto

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx