Turvaa tenaville ja käytännön kokemuksia opiskelijoille - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Turvaa tenaville ja käytännön kokemuksia opiskelijoille
Opiskelijatarina
Kalle Saretsalo (vas.) valitsi turvallisuusalan koulutuksen, sillä häntä kiinnostavat asiakaspalvelu ja muiden turvallisuuden takaaminen.
3.9.2015 12:05

Turvaa tenaville ja käytännön kokemuksia opiskelijoille

​Keskiviikkona 2.9. Lahti-hallissa kävi vilske, kun noin 800 päiväkotien 5−6-vuotiasta ohjaajineen tutustui turvallisuusalan viranomaistoimijoihin ja lasten turvallisuuteen toista kertaa Lahdessa järjestetyssä Turvaa tenaville -tapahtumassa.

Parin tunnin rastiradan aikana lapset pääsivät muun muassa testaamaan heijastimen toimivuutta pimeässä, seikkailemaan paloauton sisätiloihin sekä tutustumaan poliisin kulkuneuvoihin. Turvallisuuteen syvennyttiin lasten näkökulmasta ja toiminnan avulla.

Ryhmien johdattamisesta pisteeltä toiselle vastasivat Salpauksen turvallisuusalan opiskelijat. Välillä innokkaiden lasten huomio kiinnittyi yhdellä rastilla esittäytyneeseen poliisikoiraan tai katosta roikkuvaan kattoon, mutta opiskelijat pitivät aikataulusta huolta, jottei sotkuja ja ruuhkia päässyt syntymään.

- Opimme täällä asiakaspalvelua, se on tärkeä osa turvallisuusalan töitä ja opintoja, summasivat toisen vuosikurssin opiskelijat Jade Herranen ja Mikael Huhtikangas vaihtelua koulutyöhön tuovan päivän antia.


Myös opettaja Tommi Jaatinen korosti asiakaspalvelun merkitystä turvallisuusalalla, jonka opiskelijat työllistyvät tyypillisesti esimerkiksi vartijan, turvallisuussuunnittelijan tai vahtimestarin tehtäviin. Opinnot tarjoavat mainion polun myös muihin turvasektorin töihin.

- Tapahtuma on etenkin uusille opiskelijoille hieno tilaisuus kerätä rohkeutta ja luontevuutta toimia ihmisten kanssa, Tommi totesi.

- Samalla opiskelijat pääsevät tekemään yhteistyötä turvallisuusalan toimijoiden, kuten pelastuslaitoksen ja poliisin, kanssa.

Tuliaisiksi käytännön kokemuksia ja hyviä suhteita

Lahti-hallista löytyi myös joukko lapsiin ja nuoriin erikoistuneita Salpauksen lähihoitajaopiskelijoita, jotka vetivät tapahtumassa liikunnallista rastia.

- Tämä on hyvää kokemusta, kun pääsemme käytännössä toimimaan lasten kanssa, kertoivat varjoleikkiä ohjanneet kolmannen vuoden opiskelijat.

Turvaa tenaville -tapahtuman järjestelyistä vastasivat Koulutuskeskus Salpauksen lisäksi Lahden kaupungin varhaiskasvatuspalvelut, Hämeen poliisilaitos, Päijät-Hämeen pelastuslaitos, Panssariprikaati, Liikenneturva sekä Lehtimäki Liikenne.

Teksti Laura Uotila, kuvat Inka Pietilä 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx