Tulevat kokit, tarjoilijat, ja matkailualan ammattilaiset kilpailivat Lahdessa - katso SM-kisojen tulokset - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Tulevat kokit, tarjoilijat, ja matkailualan ammattilaiset kilpailivat Lahdessa - katso SM-kisojen tulokset
Uutinen
SM-kisat Kulinaaritalossa 2015
Kokkien kilpailussa tuomarit arvioivat esillepanoa, värejä ja tietenkin makua. Kuva: Natalie Kuokkanen
27.3.2015 8:10

Tulevat kokit, tarjoilijat, ja matkailualan ammattilaiset kilpailivat Lahdessa - katso SM-kisojen tulokset

​Kokki- ja tarjoilijaopiskelijat sekä matkailualan opiskelijat kilpailivat Suomen-mestaruuksista Lahdessa 25. - 26.3.2015. Kilpailut käytiin Koulutuskeskus Salpauksen Kulinaaritalossa ja sen ympäristössä. Kaikissa lajeissa kilpailtiin pareittain.
 

Kokkikilpailun voitto Ravintolakoulu Perholle

Kokkien kilpailussa tehtävänä oli valmistaa kolmen ruokalajin menu määritellyistä raaka-aineista. Tuomarit arvioivat esillepanoa, värejä ja tietenkin makua.
 
Kokkikilpailun kolme parasta:
  1. Ravintolakoulu Perho, Helsinki: Minna Manninen ja Johan Kurkela
  2. Savonlinnan ammattiopisto: Noora Kontinen ja Erik Kemppinen
  3. Jyväskylän ammattiopisto: Toni Haimakainen ja Roope Minkkinen

Tarjoilijaopiskelijoiden mestaruus Kuopioon

Tarjoilijaopiskelijat näyttivät kilpailussa taitonsa mm. lautasliinataitoksissa, kattamisessa, juomasekoitusten valmistuksessa sekä ruoan ja juoman tarjoilemisessa asiakkaille.
 
Tarjoilijakilpailun kolme parasta:
  1. Savon aikuis- ja ammattiopisto, Kuopio: Katja Mankinen ja Laura Tikkanen
  2. Jyväskylän ammattiopisto: Emma Prättälä ja Eveliina Paananen
  3. Ravintolakoulu Perho, Helsinki: Ida Hakalx ja Maiju Korhonen

Lapin matkailuopisto voitti matkailulajin

Matkailualan kilpailussa arvioitiin Lahden seudulle tilatun, aikataulutetun matkaohjelman ammattitaitoista laatimista sekä taitoa esitellä suunniteltu matkapaketti myynti- ja markkinointihenkisesti tilaajalle, joka oli Lahti Region. Toinen laajempi tehtäväalue kytkeytyi Ympäristönäyttelyn opastamiseen 10-henkiselle asiakasryhmälle.
 
Matkailualan kilpailun kolme parasta:
  1. Lapin matkailuopisto: Elina Penttinen ja Jenna Ollila
  2. Jyväskylän ammattiopisto: Eini Taipale ja Linda Pitkänen
  3. Ammattiopisto Tavastia, Hämeenlinna: Anni Alutoin ja Joona Haltia

Kolmen voittajan lisäksi palkittiin tsempparipalkinnoilla Porvoon Ammattiopisto erilaisesta ja raikkaasta matkapaketin esityksestä sekä Koulutuskeskus Salpaus energisestä ja iloisesta ohjauksesta Ympäristönäyttelyssä.

Kokki- ja tarjoilijakilpailujen parhaat jatkavat PM-kisoihin

Kokki- ja tarjoilijakisan voittajajoukkueet pääsevät edustamaan Suomea keväällä 2016 järjestettäviin pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin. Kokki- ja tarjoilijaopiskelijoiden ammattitaitokilpailulla on pitkät perinteet: ravintolakoulut ovat kilpailleet keskenään jo 1980-luvun alkupuolelta asti. Matkailualan opiskelijoiden SM-joukkuekilpailu järjestettiin nyt ensimmäisen kerran.

Eri ammattialojen Suomen-mestaruuksista kilpaillaan myös Taitaja2015-tapahtumassa, joka järjestetään Turussa 5. - 7.5.
 

Katso lisää kuvia kisoista

Kuvat: Natalie Kuokkanen
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx