Töitä etsiessä aktiivisuus on kaiken a ja o - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Töitä etsiessä aktiivisuus on kaiken a ja o
Opiskelijatarina
Teemu Tasa
20.2.2015 12:35

Töitä etsiessä aktiivisuus on kaiken a ja o

19-vuotias Teemu Tasa valmistui juuri Koulutuskeskus Salpauksesta sähköasentajaksi. Hänellä oli jo opiskelun aikana työpaikka valmiina.

 Valitsin sähköalan, koska se oli kiinnostava ja minulla oli isäni kautta suhteita alalle. Isäni on töissä Hartelalla, joka on yhteistyössä Kuusitunturi Oy -nimisen sähköalan yrityksen kanssa. Pääsin yritykseen työkokeiluun, ja he olivat tyytyväisiä työhöni. Sitä kautta aukesi ovi työelämään. Aloitan ensi kuussa työt Kuusitunturissa, kertoo Teemu.

 Teemun tulevaisuus näyttää muutenkin valoisalta. Hän tekee töitä tammikuuhun saakka, jolloin häntä odottaa armeijaan lähtö. Sen jälkeen hän aikoo hakea opiskelemaan sähköinsinööriksi.

 Onneksi insinööriksi voi opiskella iltakouluna, niin voin käydä töissä samaan aikaan, tarkentaa Teemu.

 Teemusta hyvä sähkömies osaa laajasti oman ammattinsa kaikki hyvät ja huonot puolet. Täytyy osata myös sopeutua eri työtehtäviin, koska erilaisia asiakkaita on niin paljon.

 Jos melko hyvää palkkatasoa hakee ja haluaa todella vaihtelevia työtehtäviä, suosittelen sähköalaa. Työ on mielenkiintoista ja siinä on sopivasti vapautta tehdä omaa jälkeä. On myös paljon erilaisia tilaisuuksia lähteä ulkomaille tekemään esimerkiksi sähköjärjestelmiä laivoihin.

 - Kun etsii työssäoppimispaikkaa, kannattaa olla aktiivinen ja kysyä monista eri työpaikoista. Pitää tehdä työt hyvin, olla mahdollisimman oma-aloitteinen ja kiinnostunut, muuten juttu ei toimi, vinkkaa Teemu.

Teksti ja kuva Natalie Kuokkanen

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx