Taitaja-kilpailuista energiaa lähihoitajaopiskeluun - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Taitaja-kilpailuista energiaa lähihoitajaopiskeluun
Uutinen
Lähihoitaja opettajat ja opiskelijat Taitaja 2012 kisoissa
Taitaja2012-semifinalistit ja valmentajat Tiia Pirhonen, Merja Lemettinen (vastuuvalmentaja), Ida Clewer, Johanna Virtanen, Tuula Hovilainen-Kilpinen (valmentaja) sekä Jesse Saarinen.
22.5.2012 8:20

Taitaja-kilpailuista energiaa lähihoitajaopiskeluun

Nuorten ammattitaidon merkittävin kilpailu on vuosittain järjestettävä SM-kilpailu Taitaja. Lähihoitajaopiskelijat ovat olleet mukana valtakunnallisissa Taitaja-kilpailuissa vuodesta 2002 ja Salpauksen lähihoitajaopiskelijat aloittivat kilpailun vuonna 2009.

Ammattitaidosta kilpailtaessa opitaan ammatista syvällisempiä asioita ja saadaan itsevarmuutta ammatilliseen osaamiseen ja tekemiseen. Kilpailutoiminta edistää opiskelijan ammatillista kasvua ja tervettä ammatti-identiteettiä.
 
Opiskelijat kilpailevat pareittain perusopintojen opintokokonaisuuksiin (Kasvun tukeminen ja ohjaus, Hoito ja huolenpito, Kuntoutumisen tukeminen) liittyvissä tehtävissä ja kilpailutehtävissä on usein mukana "oikeita" potilaita tai lapsiryhmiä.
 

Valmennuksen kautta finaaleihin

Valmennukseen valitaan opiskelijoita, joilla on edellytyksiä syventää omaa ammattitaitoa ja ovat halukkaita kilpailemaan oman ammattitaitonsa esille tuomiseksi.
 
Valmennustyö painottuu syksyyn ja marras - joulukuussa järjestetään oppilaitoksen oma kilpailu, jonka perusteella lähetetään osallistujat semifinaaleihin. Semifinaalien parhaat jatkavat Taitaja-finaaleihin, jotka keväällä 2013 järjestetään Joensuussa ja 2014 Lahdessa.
 
Nuorten ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma, johon osallistuu kymmeniä tuhansia kävijöitä.
 

Hyvä mieli kisakokemuksesta 

- Olen ollut taitaja valmennuksessa mukana vuosina 2010-2012. Lähdin valmennukseen mukaan opettajani kehotuksesta. Valmennuksesta sain lisäopetusta ammattini eri osa-alueisiin sekä lisäharjoitusta. Opin jotakin mitä oppitunneilla ei välttämättä opeteta tai opin asian paremmin. Sain myös harjoitusta toimintojen suunnitteluun, toteutukseen sekä itsearviointiin, kertoo Ida Clever.
 
- Minulle jäi todella hyvä mieli kaikesta mitä olen kokenut taitaja valmennukseni aikana, niin kisoista kuin valmennuksestakin. 

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx