Saarelainen: Taitaja2014-tapahtumassa nuorten osaamista ja kiinnostavia puhujia - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Saarelainen: Taitaja2014-tapahtumassa nuorten osaamista ja kiinnostavia puhujia
Uutinen
​Taitaja2014-suurtapahtuma järjestetään Lahdessa 8.-10.4.2014
27.3.2014 17:15

Saarelainen: Taitaja2014-tapahtumassa nuorten osaamista ja kiinnostavia puhujia

Taitaja2014-suurtapahtuma järjestetään Lahdessa 8.-10.4.2014. Ammattitaidon SM-kilpailussa mestaruuksista kisaa lähes 500 ammattiin opiskelevaa nuorta yli 40 eri lajissa. Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa järjestettävään tapahtumaan on vapaa pääsy, ja paikalle odotetaan jopa 40 000 kävijää.

Taitaja2014 tarjoaa hienon tilaisuuden seurata nuorten osaajien työskentelyä, kuulla mielenkiintoisia puhujia seminaareissa sekä tavata kollegoja ja yhteistyökumppaneita.

Koulutuskeskus Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen nostaa esiin ammatillisen koulutuksen suurseminaarin, joka järjestetään tiistaina 8.4.2014.

– Seminaarin aiheena on ”Maailman osaavin kansa 2020”. Tulevaisuuden koulutusjärjestelmästä ja osaamistarpeista ovat puhumassa opetusministeri Krista Kiuru, Kemppi Oy:n toimitusjohtaja Anssi Rantasalo, OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen ja Suomen koripallomaajoukkueen päävalmentaja Henrik Dettman.

Opiskelijat mukana tapahtuman järjestelyissä

Salpauksen omassa Taitaja-joukkueessa on 21 opiskelijaa, ja he kilpailevat 14 eri lajissa. Salpauksen opiskelijoiden lajit ovat autonasennus, CAD-suunnittelu, tietojenkäsittely, puhdistuspalvelu, hevostenhoito, yrittäjyys, eläintenhoito, matkailu, taloushallinto, ilmastointiasennus, kivityöt, kondiittori, tarjoilija sekä elektroniikka.

Saarelainen kertoo, että kilpailuihin osallistumisen lisäksi opiskelijat ovat mukana tapahtuman järjestelyissä. Salpauksesta ja Lahden ammattikorkeakoulusta on tapahtuman valmisteluissa, rakentamisessa ja palvelutehtävissä mukana yhteensä yli tuhat opiskelijaa. Esimerkiksi rakentajina työskentelee noin 150 Koulutuskeskus Salpauksen ja Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijaa ja rakentamisen tukitiimien vastuuopettajaa.

– Pitkään odotettu hetki on nyt käsillä, ja kohta pääsemme nauttimaan Taitaja-tunnelmasta. Tervetuloa mukaan Taitaja2014-tapahtumaan!
 

Lisätietoa 

Ammatillisen koulutuksen suurseminaari
Ti 8.4. klo 9.30–12.00, Lahden Urheilu- ja messukeskus
Seminaariin on vapaa pääsy. 

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx