Täältä tulee Tekstari-Helppi! - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Täältä tulee Tekstari-Helppi!
Uutinen
Tekstari-Helppi
16.1.2013 16:50

Täältä tulee Tekstari-Helppi!

​Olen 20-vuotias matkailualan opiskelija Koulutuskeskus Salpauksesta. Tällä hetkellä suoritan viimeistä työssäoppimistani Lahden seurakuntayhtymän palveluksessa. Pääasiassa toimin oppilaitospastorien kanssa, jotka ovatkin toivottaneet minut tervetulleeksi mukaan projekteihinsa.

Vaikka olen ollut mukana vasta viikon, olen päässyt tekemään yhtä ja toista, sekä sävelet tammi-helmikuulle ovat jo selvät: Tekstari-Helpin comebackin työstäminen. Tekstari-Helppi ei kylläkään ole missään vaiheessa poistunut näyttämöltä kokonaan, mutta hiljaiseloa se on viettänyt jo useamman vuoden.

 

Ai, mikä Tekstari-Helppi?

Kyseessä on nimensä mukaisesti tekstarien välityksellä toimiva auttava puhelin nuorille, miksei vanhemmillekin. Sen tarkoituksena on antaa ensiapua vaikeissa tilanteissa oleville nuorille, lohduttaa, tukea, neuvoa.
 
Monelle Tekstari-Helppi on ensimmäinen askel avun hakuun sen helppouden vuoksi: palvelu on täysin anonyymi, jolloin edes lähettäjän numero ei näy, maksuton (normaalin tekstarin hinta), sekä nopea. Ongelmainen nuori usein vähättelee itseään, mutta Tekstari-Helpille mikään ongelma ole liian pieni tai vähäpätöinen. Jos se painaa mieltäsi, voit kertoa siitä Tekstari-Helpille. Kaikille taataan vastaus vuorokauden sisällä.
 
Syntyessään vuonna 2001 Tekstari-Helppi oli menestys, joskin suuri suosio toi mukanaan myös paljon pilailijoita. Vaikka Tekstari-Helppi edelleen elää, nyt tilanne on toinen. Suurin syyllinen siihen lienee internetin yleistyminen - netissä on niin helppo kirjoittaa ongelmistaan vaikkapa foorumeilla, ja tuhannet internet-sivut tarjoavat tietojaan ilmaiseksi. Sehän on tietysti mainiota, ja hyvä, että nuori saa apua edes jostain.
 
Tekstari-Helpissä on kuitenkin se hyvä puoli, että tietää varmasti puhuvansa luotettavan ammattilaisen kanssa, ja se on aina mukana – suurin osa ihmisistähän kantaa puhelintaan aina mukana vaikka postilaatikollekin. Se olikin palvelun alkuperäinen idea: jos sinulla on puhelin taskussasi, sinulla on Tekstari-Helppi käytettävissäsi.
 
Mutta nyt, kuten sanottu, Tekstari-Helppi tekee vankkaa paluuta. Suurimmilta osin siitä on kiittäminen Päijät-Hämeen koulutuskonsernia, jonka antaman joululahjan ansiosta määrärahat riittävät taas mainontaan ja muuhun tietoisuuden levittämiseen. Uusia tarroja ja julisteita on painettu ja nettisivuja päivitetty. Myös facebook –sivuja on uudistettu.
 
Viikolla 3 alkoi Tekstari-Helpin kahvilakiertue. Vierailemme Salpauksen Lahden kampuksilla tarjoamassa kahvia ja pullaa, visailua ja tietenkin Tekstari-Helppi infoa. Ensimmäinen info on jo pidetty, seuraavien ajat ja paikat ovat seuraavat:
 
  • to 17.1. Vipusenkatu 5 F
  • ti 22.1. Katsastajankatu, aula
  • to 24.1. Vipusenkatu 5 A, aula
  • ti 29.1. Ståhlberginkatu 4 B, ruokalan aula
 
Kirjoittaja Titta Liljeström, Salpauksen matkailupalveluntuottaja opiskelija

 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx