Suunnitteluassistentit kilpailivat AutoCAD 3D -kilpailussa Virossa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Suunnitteluassistentit kilpailivat AutoCAD 3D -kilpailussa Virossa
Uutinen
Suunnitteluassistentit kilpailivat Virossa
7.12.2012 10:10

Suunnitteluassistentit kilpailivat AutoCAD 3D -kilpailussa Virossa

​Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat Isto Soikkeli, Aleksandr Otletov ja Jesse Nieminen sijoittuivat neljänneksi CADrina2012 AutoCAD 3D -kilpailussa Virossa. Kilpailu järjestettiin Kadrinassa 23.11.2012. Kilpailussa oli mukana myös paikallisen ammattilukion lisäksi Tallinnan teknisen korkeakoulun ja teknisen yliopiston joukkueita.

Kilpailu oli vastavierailu Viroon. Aikaisemmin viime keväänä osallistui Kadrina Keskkool’in opiskelija Reni Raudia Taitaja2012 kilpailuun Jyväskylässä. Yhteistyö tulee todennäköisesti jatkumaan myös tulevaisuudessa.

CADrina2012 kilpailussa kilpailtiin 3D-mallien tuottamisesta luomalla osia, kokoonpanoja ja piirustuksia. Virossa tänä vuonna tehtävänä oli tiimityönä mallintaa kevyen liikenteen silta annettujen lähtötietojen pohjalta. Jokainen tiimin jäsen teki omana kilpailutehtävä osan siltarakenteesta ja lopuksi tiimin jäsenet yhdessä lisäsivät valaisimet ja sillan kaiderakenteet.

Kilpailu poikkesi huomattavasti meidän Taitaja kilpailustamme. Kilpailu oli rakennettu yhden ohjelmallisen illan keskelle. Erityisen huomioitavaa oli koulun oppilaiden vahva osallistuminen sekä kilpailun että ohjelman suunnitteluun ja toteuttamiseen. Itse kilpailutehtävä oli virolaisten siltainsinöörien suunnittelema.

Kilpailu soveltui varsin hyvin suunnitteluassistenttien opintoihin, koska AutoCAD’in 3D kuuluu opintojaksona opetussuunnitelmaan ja kilpailu harjoitteluineen voidaan hyväksyä opintosuorituksena opintoihin. Vuosittain uusiutuvia kilpailutehtäviä voidaan taas käyttää suoraan harjoitustehtävinä opetuksessa.

Kilpailuun osallistuneet opiskelevat toista vuotta suunnitteluassistenteiksi Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa ja ovat osallistumassa myös CAD-suunnittelun semifinaaleihin ensi vuoden alussa. Mukana kilpailumatkalla oli lehtori Jorma Huuhtanen tuomarina ja opettaja Kari Kosonen valmentajana.

Teksti ja kuva Kari Kosonen

 

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx