Ståfest toi iloa keskustakampukselle - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Ståfest toi iloa keskustakampukselle
Uutinen
1.10.2015 13:35

Ståfest toi iloa keskustakampukselle

Keskiviikkona Ståhlbergin- ja Svinhufvudinkatujen opiskelijat saivat piristystä päiväänsä, kun kampuksella vietettiin jo kaikkien aikojen neljättä Ståfestiä. Päivä alkoi Koo-kuppilan tarjoamalla ilmaisella aamupuurolla, minkä jälkeen opiskelijat kiersivät ryhmissä Kulttuurikeskukseen ja sen piha-alueelle pystytettyjä rasteja keräten leimoja, vinkkejä ja kokemuksia.

Opiskelijat pääsivät jättämään terveisensä Kulttuurikeskuksen nurkkaan pystytetyssä video-shoutboxissa. Viestinnän opiskelijoiden pyörittämällä rastilla kerättiin kehuja, kommentteja ja kehitysehdotuksia, jotka videoitiin ja jaetaan myöhemmin talon sisällä.

Vieressä sijaitsi rehtorin nurkka, jossa aamukymmeneltä päivysti, kuunteli ja opiskelijoiden kanssa jutteli vararehtori Hannu Heinonen. Palautetta sai antaa myös taululle, jossa #unelmiensalpaus oli kerännyt ympärilleen sanoja kuten yhteisöllisyys, positiivisuus ja hyvää ruokaa.


Yksi suosituimmista rasteista oli hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoiden piste, jossa sai itselleen 15 minuutin pikakampauksen tai käsihieronnan ja kynsien lakkauksen. Opiskelijat kertoivat tekevänsä ainakin kiharoita, suoristuksia ja lettejä.

Juuso, Kalle, Kasperi, Joona ja Mikko sen sijaan kävivät tutustumassa yläkerran kuntosaliin ja yllättyivät sen edullisuudesta.


Lahden oppilaitospapit kannustivat opiskelijoita kirjoittamaan post it -lapuille, mikä itsessä on parasta.

- Monien on helppo keskittyä huonoihin puoliin, joten halusimme korostaa niitä puolia, jotka opiskelijat mieltävät vahvuuksikseen, oppilaitospappi Sonja Turunen kertoi.


Positiivisia viestejä nähtiin myös ulkona, jossa opiskelijat saivat kirjoittaa katuliiduilla asvalttiin, mistä he tänään iloitsevat. Ainakin ruoka ja kaverit saivat paljon mainintoja. Rastin järjesti KohtaAmo.


Ensimmäisen vuoden opiskelijat Jenna ja Ida kävivät tutustumassa Koo-kuppiloiden kätevään ruokalistasovellukseen ja vastaamassa Veripalvelun visaan. Heidän mukaansa Ståfest on ennen muuta kivaa vaihtelua normaaliin opiskeluun.


Liikenneturva toi Ståfestiin simulaattorin, jossa opiskelijat pääsivät testaamaan, millaiselta katolleen kääntyvässä autossa tuntuu.

- Oli vähän pelottavaa, totesi Jonna Salo astuttuaan autosta.

Jonna sekä Roosa Jokinen, Rosa Sairola, Nina Salo ja Jutta Snellman saivat muistutuksen myös siitä, miksi kädet kannattaa pitää auton sisällä ja turvavyöt kireällä.


Ståfest oli osa valtakunnallista SAKU ry:n Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikkoa, jonka tarkoitus on herätellä ammattiin opiskelevia terveyttä edistäviin valintoihin. Tänä vuonna teemaviikon erityishuomio kiinnittyi aamupalan tärkeyteen sloganilla ”Puurocks – puurolla poweria!”. Kaikkiaan Ståfestiin osallistui noin 600 opiskelijaa.

teksti: Laura Uotila, kuvat: Inka Pietilä

http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx