Slovenia odottaa - Koulutuskeskus Salpaus
Salpaus > Ajankohtaista > Slovenia odottaa
Opiskelijatarina
Slovenia odottaa
Otso Tuominen, Santeri Liikonen, Saija Kinnari, Kristian Peltojoki ja Roope Virtanen lähtevät kolmeksi viikoksi Sloveniaan opiskelemaan yrittäjyyttä.
6.11.2012 16:20

Slovenia odottaa

​Salpauksen liiketalouden opiskelijat Otso Tuominen, Santeri Liikonen, Saija Kinnari, Kristian Peltojoki, Roope Virtanen ja Annabella Reichert matkaavat marras-joulukuussa kolmeksi viikoksi Sloveniaan, Ptujn kaupunkiin. Reissun tarkoituksena on opiskella yrittäjyyttä yhdessä slovenialaisten opiskelijoiden kanssa.
 
Reipas kuusikko valikoitui Slovenian-jaksolle haastattelujen ja karsintojen kautta. Odotukset reissulle ovat korkealla: haastetta elämään, uudenlaisia kokemuksia, uusia kavereita.
 
– Odotan, että pääsen käyttämään englantia laajemmin ja alakohtaisesti, pohtii Otso.
 
– Haluan tutustua paikalliseen kulttuuriin. Luulen, että pääsemme siihen paremmin käsiksi, koska emme ole menossa pääkaupunkiin. Odotan kyllä myös vierailua Ljubljanaan, sanoo Roope.
 
Yhteistyöoppilaitos Sloveniassa on nimeltään Solski Center Ptuj, Ekonomska Sola. Heidän opiskelijansa tulevat vastavierailulle Koulutuskeskus Salpaukseen ensi maaliskuussa.
 

Liiketaloudesta laaja pohja tulevaisuuteen

Lähes koko kuusikko valitsi peruskoulun jälkeen liiketalouden opinnot, sillä niistä saa laajan pohjan työelämää varten. Otso Tuominen ja Saija Kinnari suorittavat samalla myös ylioppilastutkintoa.
 
– Hain tänne opiskelemaan, koska myyntityö ja kaupan ala kiinnostivat. Nyt tiedän, että valitsin oikean alan, sanoo Santeri.
 
– Opiskelun mukana tulee tosi paljon mahdollisuuksia, kuten tämä Slovenian reissu. Lisäksi ryhmänohjaajani ehdotti minulle ensi vuodeksi kolmen kuukauden työssäoppimisjaksoa ulkomailla, kertoo Kristian.
 

Kansainvälisyys kiehtoo

Kansainväliset työt kiinnostavat, nyt ja tulevaisuudessa. Roope on mukana NY-harjoitusyrityksessä, joka tuo elektroniikkatuotteita Kiinasta. Otso on kiinnostunut Etelä-Amerikasta.
 
– Valmistumisen jälkeen haluaisin ehkä jatkaa liiketalouden opintoja Lahden ammattikorkeakoulussa. Haluaisin opiskella myös espanjaa ja portugalia ja lähteä joskus Brasiliaan, parhaassa tapauksessa töihin, hän kertoo.
 
Teksti ja kuva Silja Häikiö
 
http://www.facebook.com/salpaus
http://www.twitter.com/salpaustweet
http://instagram.com/koulutuskeskussalpaus#
https://www.snapchat.com/add/salpaussnap
http://www.flickr.com/photos/koulutuskeskussalpaus
LinkedIn
http://www.youtube.com/user/KoulutuskeskSalpaus
http://www.salpaus.fi/Sivut/rss.aspx